Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Radionica za razvoj publike

Ministarstvo kulture organizira radionicu vezanu uz poziv za programe koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu.

Orijentacijska radionica za sve zainteresirane prijavitelje na Poziv Ministarstva kulture za programe koji potiču razvoj publike održat će se u utorak, 9. listopada 2018. godine u 10 sati u Muzeju Mimara.  
 
Razvoj publike jedan je od prioriteta kulturne politike u Republici Hrvatskoj, ali i u čitavoj Europi, a usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja publike u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima, prepoznajući različitost potreba publike, njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika.
 
Ministarstvo kulture objavilo je u 2017. godini pilot-poziv za programe poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj, na koji se javio vrlo velik broj ustanova u kulturi, udruga, umjetničkih organizacija i umjetnika, ukupno 587. Financirano je 28 projekata iz svih područja kulturnoga i umjetničkoga djelovanja (glazba, kazalište, film, vizualne umjetnosti, ples, baština, muzeji, književnost) u ukupnome iznosu od 1,000.000 kuna.
 
Zbog velikog interesa za prošlogodišnji pilot-program Ministarstvo kulture odlučilo je ovaj poziv uvrstiti među redovite. Javni poziv za 2019. godinu bit će objavljen krajem ove godine.
 
Sudionici radionice dobit će informacije o prošlogodišnjem pilot-pozivu za razvoj publike. Na radionici će sudjelovati članovi stručnog povjerenstva: Darko Lukić (kazalište), Ksenija Zec (ples), Diana Nenadić (medijsko područje i film) te Tanja Kalčić, voditeljica programa razvoja publike u okviru programa Učionice Rijeka 2020.
 
Bit će predstavljeni i neki od programa koji su financirani u 2018. godini kao što su Književni prevoditelji u vašem kvartu (Društvo hrvatskih književnih prevodilaca), Digitalna platforma: Mreža hrvatske kulture (Hrvatski sabor kulture), Refest (Organ vida), Razvoj publike putem programa Galerije Miroslav Kraljević (Kulturno-umjetničko društvo INA – Galerija Miroslav Kraljević), Dance Inn App (de facto) i Ključevi od grada (Dubrovačke ljetne igre).  

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type