Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Engleska verzija istraživanja o pandemiji i potresu

Zaklada je objavila na engleskom jeziku izvještaj o utjecaju pandemije COVIC-19 i potresa na OCD-e u suvremenoj kulturi i umjetnosti.

Zaklada je u okviru biblioteke "Kultura nova" objavila izvještaj "Impact of COVID-19 and Zagreb earthquake on CSOs in Contemporary Culture and Arts. Results of the test phase of the research". Riječ je o engleskom izdanju ranije predstavljenog izvještaja na hrvatskom jeziku, o rezultatima prve faze longitudinalnog istraživanja pokrenutog u svibnju 2020., koje je Zaklada objavila kako bi s međunarodnom javnošću podijelila rezultate istraživanja o utjecaju pandemije COVID-19 i zagrebačkog potresa na organizacije civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti.

Neki od ključnih motiva za ovo istraživanje, osim očite potrebe da se empirijski sagledaju posljedice utjecaja globalne krize i potresa na kulturni i umjetnički sektor, uključuju nužnost da se te posljedice istraže iz nekoliko perspektiva – uloge i pozicije kulture i umjetnosti u društvenim i ekonomskim procesima tijekom krize, simultanih procesa ranjivosti i otpornosti kulturnog sektora, posljedica prelijevanja negativnih učinaka krize na kulturni i umjetnički sektor na cjelokupni ekosustav te kreiranja politika, tj. instrumenata, mehanizama i mjera međunarodnih, nacionalnih i lokalnih javnih politika implementiranih radi suzbijanja neposrednih i dugoročnih utjecaja krize.

Autori publikacije su Krešimir Krolo, Željka Tonković, Dea Vidović i Ana Žuvela, urednica je Dea Vidović, dok prijevod na engleski jezik potpisuje Miljenka Buljević, a dizajn studio Filburg. Rezultati istraživanja ustupljeni su pod Creative Commons licencom Imenovanje – Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia.

Rezultate istraživanja na engleskom jeziku možete pronaći ovdje, a publikaciju možete preuzeti i u .pdf formatu. Hrvatskoj verziji izvještaja možete pristupiti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type