Ured za udruge poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na Danima otvorenih vrata udruga 2015.

Dani otvorenih vrata udruga 2015. s temom "Udruge kao pokretači lokalnog razvoja" održat će se širom Hrvatske od 28. do 30. svibnja u organizaciji Ureda za udruge. S obzirom na to da se 2015. godina obilježava kao Europska godina razvoja, udruge će otvoriti građanima svoja vrata kao podsjetnik na ulogu u povezivanju lokalne zajednice i njihovu pokretačku snagu razvoja lokalnih sredina. Na Danima otvorenih vrata građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Svi građani koji posjete udruge tijekom Dana otvorenih vrata moći će preuzeti i ispuniti „putovnicu“ u koje unose žigove udruga i svoje dojmove. U okviru Dana otvorenih vrata udruga 2015., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavit će i mobilnu aplikaciju „UdrugeInfo“ koja za cilj ima povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode. Program Dana otvorenih vrata udruga 2015. te planirane aktivnosti koje će se održavati u sklopu Dana bit će uskoro dostupni na mrežnoj stranici www.daniudruga.hr.  

Ured za udruge poziva hrvatske udruge iz svih područja djelovanja da se uključe u Dane otvorenih vrata i osmisle sadržaje kojima će se predstaviti građanima na odgovarajući način, a u skladu s resursima i sredstvima kojima raspolažu.

Rok za prijave za sudjelovanje je 18. svibnja 2015, a prijava se podnosi putem elektroničkog obrasca koji možete pronaći ovdje.

Više informacija o Danima otvorenih vrata udruga 2015. možete pronaći na mrežnoj stranici www.daniudruga.hr.