U Pogonu Jedinstvo 5. i 6. lipnja održat će se međunarodni skup Forum o rezidencijalnim programima.

Forum će istraživati prakse organiziranja i podupiranja rezidencijalnih programa, propitujući njihovu ulogu čvorišta za međulokalne i međukulturne razmjene. Okupit će kulturne profesionalce i umjetnike iz različitih polja suvremene umjetnosti, kao i donositelje odluka i stručnjake. Forum je prilika za raspravu te kritičko promišljanje postojećih praksi i modela potpore, kao i za razmjenu znanja i ideja. Središnje pitanje Foruma je na koji način unaprijediti rezidencijalne programe kako bi oni bolje odgovarali trenutnim i budućim kulturnim i društvenim dinamikama. Cilj Foruma je doprinijeti razvoju kulturnih politika koje bi omogućile adekvatnu podršku takvim programima u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama koje dijele slične izazove. Program se sastoji od radnih sesija, panel diskusija, razgovora i prezentacija.

Sudjeluju Max Aufischer, Lillian Fellman, Ika Sienkiewicz Nowacka, Roberto Santaguida, Ana Hušman, Annemarie Türk, Sonja Soldo, Ivana Hanaček, Goran Sergej Pristaš, Iva Rada Janković, Adéla Foldynová, Janja Sesar, Claude Veron, Luca Bergamo, Yvette Vaughan Jones, Tamara Perišić, Angela Butterstein, Clara Gensburger, Slaven Tolj, Davor Mišković, Zvonimir Dobrović, Bojana Panevska, Teodor Celakoski.

Forum se održava u organizaciji Pogona, Ministarstva kulture RH, EUNIC mreže Hrvatska i Saveza udruga Klubtura/Clubture.

Za sudjelovanje na Forumu obavezna je registracija zbog ograničenog broja mjesta. Registrirati se možete ovdje do popunjavanja mjesta, a najkasnije do 26. svibnja 2014. godine.

Više o Forumu, kao i detaljan program možete pronaći ovdje.