U sklopu EU projekta i-Portunus otvoren je drugi poziv za prijave za projekte mobilnosti vizualnih i izvedbenih umjetnika unutar zemalja Europe.

i-Portunus jest pilot projekt financiran sredstvima Kreativne Europe koji omogućava mobilnost umjetnika i kulturnih radnika u Europi. Projektni konzorcij predvodi Goethe Institut, dok su ostali partneri Institut français, Izolyatsia i Nida umjetnička kolonija s Umjetničke akademije u Vilniusu.

U okviru provedbe projekta u razdoblju od travnja do rujna 2019. planirana su tri poziva za prijave projekata međunarodne mobilnosti vizualnih i izvedbenih umjetnosti unutar zemalja Europe. Glavni ciljevi prijava mogu biti sljedeći: međunarodna suradnja, pretprodukcijska rezidencija, profesionalni razvoj ili predstavljanje izložbe, performansa, kazališne predstave u domaćinskoj zemlji.

Drugi poziv za prijave otvoren je do 24. lipnja 2019. na službenim mrežnim stranicama projekta gdje se predaju projektni prijedlozi putem e-prijave. Pravila i kriterije možete pronaći u Pozivu koji možete u .pdf obliku na engleskom jeziku preuzeti ovdje.