Otvorene su prijave za sudjelovanje na seminaru o razvijanju strategija za prikupljanje sredstava izvan javnih izvora.

Višednevni seminar "Razvijanje strategija prikupljanja sredstava izvan javnog sektora za organizacije u kulturi" održat će se od 6. do 8. lipnja 2018. u klubu MAMA (Preradovićeva 18) u Zagrebu pod vodstvom Kristene Miles i Eleanore Wallace, američkih stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom razvijanja strategija financiranja za organizacije civilnog društva, a koje trenutno djeluju u organizaciji Baryshnikov Art Centar u New Yorku. Seminar je namijenjen udrugama u kulturi, a organizira ga udruga Domino u okviru edukacijskog programa Fonda za druge. Sudjelovanje u programu je besplatno, a edukacija se odvija na engleskom jeziku.

Edukacija je osmišljena radi proširenja trenutnih mogućnosti financiranja udruga u Hrvatskoj koje se uglavnom oslanjaju na nedostatna javna sredstva na lokalnoj i nacionalnoj razini. Stoga je ovaj edukativni program usredotočen na razvoj vještina i izgradnju kapaciteta nevladinih organizacija za prikupljanje sredstava iz individualnih i korporativnih izvora.

Kristen Miles je direktorica marketinga i komunikacija u Baryshnikov Art Centru (BAC). Voditeljica je BAC-ovog marketinga, brandinga i odnosa s javnošću u više medija, a od 2007. godine uključena je u aspekte strateškog planiranja i razvoja organizacije. Njezino dosadašnje iskustvo uključuje rad u različitim organizacijama, kao što su Lied Center of Kansas (Lawrence, KS), Windfall Dancers (Bloomington, IN), Jacob’s Pillow Dance Festival (Lee, MA), City University of New York-Brooklyn College, Brooklyn Academy of Music i New York State Council for the Arts. Radila je kao konzultantica izvedbenim umjetnicima, a trenutačno radi i u savjetodavnom vijeću Dance Heginbothama.

Eleanor Wallace, kao umjetnička suradnica u Baryshnikov Art Centru (BAC), nadgleda osnovne aktivnosti umjetničkog programiranja, uključujući rezidencije te kazališne, plesne, glazbene, filmske i multidisciplinarne izvedbe. Njena uloga također uključuje razvoj programa i strategija za povećanje umjetničkih usluga i prepoznavanje partnerstava i mogućnosti za BAC unutar lokalnih i globalnih umjetničkih zajednica. Radila je kao panelist za Map Fund, bila je na rezidenciji u Gibney's Dance in Process te je bila članica žirija Vijeća za kulturu Lower Manhattan (LMCC). Bila je selektorica za LMCC-ov program "Space Space" i "United States Artists 2018 Fellowship". Trenutačno je članica odbora za dodjelu nagrada The Bessies New York Dance & Performance Awards.

Prijave za sudjelovanje na seminaru otvorene su do 5. lipnja 2018., a potrebno ih je s naznakom "Prijava na edukaciju" uputiti na e-adresu: udrugadomino.marketing@gmail.com

U prijavi je potrebno navesti sljedeće podatke:
— ime i prezime,
— ime organizacije,
— potvrdu o sudjelovanju sva tri dana edukacije,
— kratko motivacijsko pismo na engleskom jeziku (do 750 znakova).

Program se realizira uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te u suradnji s Multimedijalnim institutom.

Za sve dodatne informacije možete pisati na e-adresu: udrugadomino.marketing@gmail.com