Prijave za sudjelovanje na seminaru "Strategije prikupljanja sredstava izvan javnog sektora" u organizaciji udruge Domino otvorene su do 1. srpnja 2018.

Seminar će se održati od 2. do 3. srpnja 2018. od 15:00 do 19:00 sati u klubu MAMA (Preradovićeva 18) u okviru edukacijskog programa Fonda za druge, a vodit će ga Janet Stapleton i Carla Peterson, američke kulturne i umjetničke djelatnice s dugogodišnjim iskustvom razvijanja strategija financiranja za organizacije civilnog društva.

Edukacija je osmišljena s ciljem proširenja trenutnih mogućnosti financiranja udruga u Hrvatskoj koje se uglavnom oslanjaju na javna sredstva na lokalnoj i nacionalnoj razini. Program seminara usredotočen je na razvoj vještina i izgradnju kapaciteta organizacija čime bi se stvorila poticajna klima za individualno i korporativno financiranje njihovog djelovanja. Posebne teme seminara su: koordinacija marketinških i programskih / umjetničkih sadržaja; načini nalaženja potencijalnih privatnih donatora; prikupljanje sredstava posebnim događanjima; načini isticanja u odnosu na druge; kako zainteresirati potencijalne privatne donatore, itd.

Janet Stapleton gotovo tri desetljeća u New Yorku radi na području plesa i suvremenih izvedbenih umjetnosti kao producentica, menadžerica i savjetnica za odnose s javnošću. Godine 2000. je osnovala tvrtku Janet Stapleton Public Relations, njujoršku tvrtku koja zastupa umjetnike, kulturne institucije i brojne festivale.

Carla Peterson radi kao ravnateljica Nacionalnog centra za koreografiju Maggie Allesee (MANCC) na Državnom sveučilištu Florida u Tallahasseeju, gdje je zadužena za cjelokupnu umjetničku viziju, strateško planiranje, prikupljanje sredstava, partnerstva i godišnje rezidencijalne programe, koji podupiru širok spektar estetskih praksi koreografa u svim stadijima njihovih karijera.

Prijave za sudjelovanje na seminaru potrebno je s naznakom "Prijava na edukaciju" uputiti na e-adresu: udrugadomino.marketing@gmail.com

U prijavi je potrebno navesti sljedeće podatke:
— ime i prezime,
— ime organizacije,
— potvrdu o sudjelovanju sva tri dana edukacije,
— kratko motivacijsko pismo na engleskom jeziku (do 750 znakova).

Program se realizira uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te u suradnji s Multimedijalnim institutom.

Za sve dodatne informacije možete pisati na e-adresu:  udrugadomino.marketing@gmail.com