ARGE Donauländer nudi stipendije za studente i mlade kulturne profesionalce za sudjelovanje na konferenciji o razvoju publike u Pečuhu.

Međunarodna konferencija "Ključ podizanja svijesti – izazovi i perspektive razvoja publike uz Dunav" koja se organizira u sklopu provedbe INTERREG DTP projekta "Dunavska kulturna platforma – kreativni prostori 21. stoljeća" (CultPlatForm_21) održava se od 11. do 13. listopada u Pečuhu u Mađarskoj. Na konferenciji će se kroz razmjenu znanja i informacija među okupljenim projektnim partnerima, stručnjacima, dionicima, istraživačima i predstavnicima vlasti pokušati osmisliti model dunavske regije kao inovativnog i suvremenog kulturnog i turističkog područja. Središnja tema konferencije bit će razvoj publike u regiji, a uzimajući u obzir potrebe postojeće i nastajuće publike i kulturno nasljeđe područja. Rasprave o razvoju publike će obuhvatiti pitanja učinkovite međunarodne suradnje, inovativne pristupe kulturnom nasljeđu, osmišljavanje kulturnih ruta i upotrebu novih tehnologija u razvoju publike.

Radna zajednica dunavske regije (ARGE Donauländer) nudi financijsku potporu za sudjelovanje 20 studenata i mladih profesionalaca (do 30 godina) u području kulture, umjetnosti, kulturnog menadžmenta i kreativnih industrija na konferenciji iz sljedećih zemalja: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija.

Više informacija o stipendijama možete pronaći ovdje, a registrirati se za besplatno sudjelovanje na konferenciji ovdje.

Rok za prijave za stipendije je 5. listopada 2017.