Ured za udruge Vlade RH objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2015. godinu.

Na Javni poziv mogu se prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koje su registrirane i djeluju u Republici Hrvatskoj i koje djeluju u svojstvu nositelja projekta ugovorenog s Europskom komisijom, provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom ili u svojstvu partnera na projektu financiranom u sklopu jednog od programa Europske unije navedenih pod točkom II. Javnog poziva te ostale organizacije civilnog društva (zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne ustanove) koje djeluju u svojstvu nositelja projekta i partnera, ugovorenog s Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom, pri čemu će njihovo financiranje ovisiti o raspoloživosti financijskih sredstava.

Popis natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva na području Republike Hrvatske u sklopu kojih će se sufinancirati projekti ugovoreni sa Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom, prihvatljivo vrijeme provedbe, način prijave, popis dokumentacije koju je potrebno dostaviti nalaze se u tekstu Javnog poziva i Uputama za prijavitelje koji su dostupni na mrežnim stranicama Ureda za udruge.

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje, a potrebno ga je dostaviti u elektroničkom i papirnatom obliku zajedno s popratnom dokumentacijom.

Javni poziv otvoren je do 1. prosinca 2015. godine.