Europski dan filantropije i zakladništva obilježava se, kao i svake godine, 1. listopada.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva po peti se put uključuje u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada, a čija je svrha predstaviti rad zaklada te promovirati kulturu darivanja i pomaganja.

Tijekom ovogodišnjeg Tjedna filantropije, u razdoblju od 27. rujna do 4. listopada 2020., u skladu s novim okolnostima nastalim zbog pandemije COVID-19 bolesti, aktivnosti će djelomično biti održane u virtualnom prostoru, ali i u fizičkom prostoru, u nekoliko gradova širom Hrvatske. Kalendar provođenja aktivnosti u sklopu Tjedna filantropije možete pronaći ovdje.

Organizatori Tjedna filantropije su u svrhu obilježavanja i promocije Europskog dana filantropije i zakladništva također pripremili kratki film o prepoznatljivosti i vrijednostima filantropije u Hrvatskoj koji možete pogledati ovdje i virtualnu izložbu o povijesti filantropije u Hrvatskoj koju možete razgledati ovdje.