U okviru skupa “Rasvijetljeni skriveni prolazi” Zaklada “Kultura nova” organizira panel o ulozi, iskustvima i izazovima regionalne suradnje.

Skup “Rasvijetljeni skriveni prolazi: stvarnost kulturnih mobilnosti između Balkana, Europe i arapskoga svijeta” koji organizira Zaklada Roberto Cimetta održat će se 8. i 9. svibnja 2014. godine u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Cilj Skupa je ispitati trenutnu situaciju vezanu za mobilnost kulturnih radnika i umjetnika u dvjema regijama (Balkan i arapske zemlje) i između njih.

U Pogonu će se tako okupiti preko 70 kulturnih aktera iz Europe i arapskih zemalja koji će kroz interaktivne diskusije analizirati postojeće modele partnerstva i mobilnosti kulturnih radnika i umjetnika između regija te identificirati nove načine suradnje razmjenom iskustava i dobrih praksi.

Panel “Putevi regionalne suradnje: Uloga, iskustva, modeli, perspektive i izazovi”, u organizaciji Zaklade “Kultura nova”, održat će se u petak, 9. svibnja s početkom u 9,45 sati u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Uvodničari su Katarina Pavić (Mreža Clubture / Kooperativa), Milica Pekić (Nezavisna kulturna scena Srbije / Kooperativa) i Davor Mišković (Drugo more), a panel moderira Ines Vanjak (Zaklada “Kultura nova”). Sudionici će na panelu raspravljati o specifičnostima suradnje unutar pojedinih regija. Nakon osvrta na dosadašnju suradnju između organizacija civilnog društva postjugoslavenskih zemalja, na panelu će se raspravljati o prijedlozima održivih modela suradnje i razmjeniti iskustva s kulturnim radnicima i umjetnicima iz arapskih zemalja.

Sudjelovanje na Skupu je besplatno, a svi koji su zainteresirani sudjelovati trebaju najkasnije do 6. svibnja 2014. ispuniti formular koji se nalazi ovdje.

Zaklada Roberto Cimetta organizira Skup uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Srednjoeuropske inicijative, Zaklade Anna Lindh i Zaklade “Kultura nova”.

Program Skupa možete preuzeti ovdje.