Zaklada "Kultura nova" otvorila je poziv na sudjelovanje u e-mapiranju praksi sudioničkog upravljanja prostornim resursima u kulturi u Hrvatskoj i svijetu.

Zaklada "Kultura nova" e-mapiranje provodi u sklopu projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). E-mapiranjem se žele obuhvatiti prostorni resursi u kulturi u Hrvatskoj i svijetu koji se temelje na modelu sudioničkog upravljanja, gdje se odgovornost u upravljanju dijeli između različitih dionika (organizacija civilnog društva, lokalne uprave, lokalne zajednice, umjetnika, privatnih ili javnih institucija itd.).

Ispunjavanjem e-upitnika prostorni resursi u kulturi postat će dio e-mapiranja, a prikupljene podatke će za potrebe projekta koristiti istraživački tim koji će ih uključiti u svoja izvješća.

"Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" je dvogodišnji projekt započet u ožujku 2016., s fokusom na nastajuće modele inovativnih institucija koji se razvijaju oko prostornih resursa u kulturi utemeljenih na principima sudioničkog upravljanja i nekog oblika civilno-javnog partnerstva. Više o projektu možete pronaći ovdje.

E-mapiranju se može pristupiti ovdje do 1. ožujka 2017.