Zaklada "Kultura Nova" otvorila je prijave za konferenciju "Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. URADIMO ZAJEDNO." koja će se održati od 22. do 24. studenog 2017. u Rijeci, Hrvatska.

Tema sudioničkog upravljanja postala je iznimno važna s obzirom na to da se tradicionalni javni i tržišno orijentirani modeli upravljanja sve češće pokazuju neadekvatnim u pružanju odgovora na kompleksnost izazova u kreiranju politika, promjene u socio-ekonomskom okruženju, potrebe kulturnih djelatnika, umjetnika, publike i lokalne zajednice. Konferencijom će se obuhvatiti velik raspon tema povezanih s izazovima, ograničenjima, paradoksima i perspektivama s kojima se istraživanja, prakse i politike u području sudioničkog upravljanja u kulturi suočavaju. Kako bi razumjeli značaj i ulogu sudioničkog upravljanja u kulturi važno je istražiti: promjene u društvenom i političkom kontekstu, kulturnu i socijalnu ulogu novih modela organizacija, modele i razine uključenosti svih relevantnih dionika u procese donošenja odluka te (re)organizaciju i relevantnost njihovih uloga.

Konferencija će okupiti studente, istraživače, teoretičare, kulturne djelatnike, umjetnike, predstavnike kulturnih i umjetničkih organizacija, aktiviste, stvaraoce i donosioce politika iz cijelog svijeta i različitih disciplina. Stoga konferencija predstavlja interdisciplinarni pokušaj da se prikupe informacije i rasprave različiti praktični, teorijski i politički pristupi i značenja sudioničkog upravljanja u različitim društvenim i geopolitičkim kontekstima te da se iznjedre nove ideje za integraciju ovih praksi u postojeće okvire kulturne i drugih relevantnih politika.

Program konferencije bit će objavljen uskoro. Očekuju Vas tri dana dinamičnog programa koji uključuje predavanja, plenarne diskusije, istraživačke sesije, sudioničke sesije, umjetnički program te prostor za dijeljenje, razmjenu i umrežavanje. Trenutno su potvrđeni sljedeći govornici: Jordi Baltà Portolés, Arundhati Ghosh, Christian Iaione, Leila Jancovich, Levente Polyák, Justin O’Connor, and Mike van Graan.

Međunarodnu i interdisciplinarnu konferenciju organizira Zaklada "Kultura nova" u partnerstvu s EPK Rijeka 2020 i u suradnji s Europskom kulturnom zakladom, a uz podršku regionalnog međuvladinog foruma Central European Initiative. Konferencija je dio projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" koji podržava UNESCO-v Međunarodni fond za kulturnu raznolikost.

REGISTRACIJA ZA KONFERENCIJU

Konferencijska kotizacija uključuje mogućnost sudjelovanja na svim sesijama, umjetničkom programu, konferencijske materijale te obroke (osvježenje, ručak i večeru). Sudjelovanje na večernjim predavanjima je besplatno. Kako biste osigurali najnižu tarifu potrebno se registrirati do 15. listopada 2017. Iskoristite priliku rane prijave na konferenciju i uštedite novac.

Sudionici iz zemalja s UNCTAD liste, 2017.

  • Rana prijava (do 15/10/2017) = 370 HRK
  • Redovna prijava (od 16/10/2017) = 520 HRK

Sudionici iz Hrvatske

  • Rana prijava (do 15/10/2017)= 370 HRK
  • Redovna prijava (od 16/10/2017) = 520 HRK

Ostali (sudionici iz zemalja koje nisu na UNCTAD listi, 2017. ili iz Hrvatske)

  • Rana prijava (do 15/10/2017) = 740 HRK
  • Redovna prijava (od 16/10/2017) = 880 HRK

Ulaznice potražite na www.eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.