Zaklada je suorganizirala i sudjelovala na još jednom seminaru o sudjelovanju u kulturi i umjetnosti.

U Leedsu je 19. i 20. lipnja 2019. godine održan seminar "Participation as Policy, Practice and Methodology" koji je Zaklada suorganizirala s partnerima iz Velike Britanije i Danske - Sveučilištem u Leedsu (British knowledge exchange network - Cultural Participation) i Sveučilištem u Aarhusu (Danish research network on cultural participation - Take Part). Seminar je nastavak suradnje ovih triju institucija, a sudionici su se temom sudjelovanja bavili kroz metodologije, umjetničke prakse te procese oblikovanja i donošenja politika. Izlaganja i prezentacije održane u okviru seminara, otvorile su prostor za raspravu između sudionika iz akademske zajednice, umjetnika, javnih institucija i organizacija civilnog društva o iskustvima u različitim kontekstima sudioničkih praksi kao i različitim razumijevanjima pojmova.

U okviru sesije "Participation as Methodology" uvodno predavanje Helen Graham (School of Fine Arts, University of Leeds; Bradford's National Media Museum) razložilo je ključne dileme koje otvaraju sudionički pristupi, a u panelu su sudjelovale Lynn Wray (University of Leeds/National Science and Media Museum) i Branka Cvjetičanin ispred EPK Rijeka koja je predstavila programsku liniju "27 susjedstava". Sesiju "Participation as Practice" otvorio je povijesni pregled sudioničkih umjetničkih praksi koji je dala Birgit Eriksson (School of Communication and Culture – Aesthetics In Culture, Aarhus University), a umjetničke prakse iz Velike Britanije, Danske i Hrvatske predstavile su Ivana Bago (kustosica i članica kolektiva DeLVe iz Hrvatske), Elyssa Livergant (umjetnica, istraživačica iz Velike Britanije) te Thea Vesti (voditeljica ansambla Lydenskab iz Danske). Uvodno izlaganje sesije "Participation as Policy" dalo je pregled koncepta sudjelovanja u polju kulturnih politika, nakon čega su uslijedile prezentacije britanskog, danskog i hrvatskog okvira kulturnih politika iz perspektive sudjelovanja u kulturi, a koje su održale Leila Jancovich (University of Leeds), Anne Scott Sørensen (Institute for the Study of Culture, University of Southern Denmark) te Dea Vidović (upraviteljica Zaklade "Kultura nova"). 

U okviru programa organiziran je i posjet izložbi "Above the Noise" postavljenoj u Nacionalnom muzeju znanosti i medija u Bradfordu. Izložba je dio trogodišnjeg istraživačkog projekta muzeja o tome kako muzej može postati otvoreniji, angažiraniji i kolaborativniji te graditi odnose s ljudima i zajednicama u svom okruženju.