Zaklada je poništila Javni poziv za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji o razvoju publike uz pokrivanje putnih troškova jer će se događanja održati u virtualnom obliku, umjesto u Rijeci.

S obzirom na okolnosti izazvane pandemijom COVID-19 i mjere koje uključuju ograničavanje putovanja, partneri u ADESTE+ projektu donijeli su odluku da se Ljetna škola i Europska konferencija "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change", koje su se trebale održati u Rijeci od 21. do 25. rujna 2020., održe u virtualnom obliku. S tim u skladu Upravni odbor Zaklade "Kultura nova" odlučio je 3. travnja 2020. poništiti postupak provedbe Javnog poziva za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change" uz pokrivanje putnih troškova, objavljenog 27. veljače 2020. Svi prijavitelji koji su zainteresirani za sudjelovanje u online programu, a uputili su već svoju prijavu, neće se trebati ponovo prijavljivati te će o svim promjenama biti obaviješteni putem e-pošte navedene u prijavi.

Trenutno Zaklada zajedno s ADESTE+ partnerima radi na restrukturiranju programa i njegovoj prilagodbi digitalnom formatu koji će omogućiti održavanje Ljetne škole i Konferencije početkom jeseni 2020. kao što je i planirano.

Novi program i javni poziv za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji o razvoju publike bit će objavljeni početkom svibnja na mrežnim stranicama Zaklade i ADESTE+ projekta, a sve daljnje informacije će biti dostupne i putem Zakladinog e-biltena.

Ljetna škola i Konferencija bavit će se različitim aspektima sudjelovanja u kulturi i potrebama za organizacijskom promjenom pri čemu će poseban naglasak biti na utjecaju pandemije COVID-19 na kulturne institucije i njihovu publiku. Događanja će u online okruženju okupiti kulturne profesionalce, umjetnike, praktičare, istraživače, studente, donositelje politika iz različitih disciplina koji će u okviru programa razmjenjivati znanja i iskustva, promišljati nove strategije i identificirati načine na koje se mogu mijenjati pristupi publici.