Nakon promocija u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Rijeci i Puli Zaklada "Kultura nova" zbornik radova o praksama i tendencijama sudioničkog upravljanja u kulturi predstavlja u Karlovcu.

Predstavljanje publikacije "Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj." u Karlovcu će se održati u srijedu, 12. prosinca 2018. godine u 12:00 sati u prostoru Male Scene Hrvatskog doma (Ulica Frana Kurelca 4). Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade "Kultura nova" i urednica zbornika), Leda Sutlović (članica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju) i Denis Mikšić (zamjenik predsjednika Saveza udruga KAoperativa). Na predstavljanju će sudjelovati i Martina Furdek Hajdin (zamjenica župana Karlovačke županije) te Andreja Navijalić (zamjenica gradonačelnika Karlovca).

Zaklada "Kultura nova" zbornik je objavila u okviru dvogodišnjeg projekta "Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions" koji je provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Zbornik je dizajnirao Dario Dević, a objavljen je na hrvatskom i engleskom jeziku, dok će se na promociji moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige na hrvatskom jeziku.