Nakon promocija u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Rijeci, Puli i Karlovcu, Zaklada "Kultura nova" zbornik radova o praksama i tendencijama sudioničkog upravljanja u kulturi predstavlja u Čakovcu.

Predstavljanje publikacije "Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj." u Čakovcu će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine u 19:00 sati u zgradi Scheier (Matice Hrvatske 1). Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade "Kultura nova" i urednica zbornika) i Leda Sutlović (članica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju), a na predstavljanju će sudjelovati i Teodor Petričević (direktor ACT Grupe, članice Platforme za Društveni centar Čakovec).

Zaklada "Kultura nova" objavila je zbornik u okviru dvogodišnjeg projekta "Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions" koji je Zaklada provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Zbornik je dizajnirao Dario Dević, a objavljen je na hrvatskom i engleskom jeziku, dok će se na promociji moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige na hrvatskom jeziku.

Nakon predstavljanja publikacije, kao najava projekta „Nove prakse – suradničko upravljanje zgradom Scheier“, bit će održan i konceptualno-muzički performans Eikonoise. Projekt provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom.