Zaklada “Kultura nova” provela je Natječaj za vizualni identitet Zaklade, a na temelju pristiglih natječajnih radova Ocjenjivački sud donio je odluku ne dodijeliti niti jednu nagradu.

Na Natječaj je do roka pristiglo 18 prijava, od toga dvije prijave nisu zadovoljile Opće uvjete natječaja. Jedan autor je svoj rad dostavio izvan roka te je taj rad isključen iz razmatranja. Radovi pristigli pred Ocjenjivački sud bili su anonimni.

Ocjenjivački sud, u sastavu Dejan Dragosavac Ruta (predsjednik), Emina Višnić i Dea Vidović, donio je jednoglasnu odluku ne dodijeliti niti jednu nagradu jer natječajni radovi nisu zadovoljili vrijednosne kriterije Ocjenjivačkog suda.

Obrazloženje odluke Ocjenjivačkog suda
Temeljni kriteriji u radu Ocjenjivačkog suda bili su razvijenost koncepta, kreativnost, tehnološka izvedivost, estetika i ekološki aspekti. Pristigli natječajni radovi su generički te ih ne karakterizira visoka dizajnerska kvaliteta i autentičnost, niti artikuliranost grafičkog rješenja koje bi precizno ocrtavalo profil Zaklade “Kultura nova”. Ocjenjivački sud smatra da natječajni radovi ne odišu inovativnošću, kao niti istraživačkim i stvaralački izazovnim pristupom konceptu i estetici, te zaključno da ne odgovaraju na sve bitne zahtjeve natječajnog zadatka.