Zaklada "Kultura nova" predstavit će zbornik o sudioničkom upravljanju u Splitu

Zaklada "Kultura nova" poziva sve zainteresirane na predstavljanje publikacije "Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj." koja će se u Splitu održati 29. lipnja 2018. godine u 18:00 sati u Beton kinu Doma mladih. Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade "Kultura nova" i urednica zbornika), Mirko Petrić (viši predavač na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru i član istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju) i Miranda Veljačić (predstavnica Platforme Doma mladih).

Zaklada "Kultura nova" objavila je zbornik u okviru dvogodišnjeg projekta "Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions" koji je Zaklada provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske, među kojima je i Dom mladih u Splitu.

Urednica zbornika je dr. sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade "Kultura nova". Uz Deu Vidović, autori tekstova su Ana Žuvela, Davor Mišković, Mirko Petrić i Leda Sutlović. Zbornik je dizajnirao Dario Dević.

Više o zborniku možete saznati na sljedećoj poveznici na kojoj je također moguće preuzeti publikaciju u .pdf formatu.