U okviru projekta o sudioničkom upravljanju u kulturi predstavnici Zaklade susreli su se u Puli sa stanarima i korisnicima Društvenog centra Rojc.

Savez udruga Rojc je u petak 24. veljače 2017., u okviru aktivnosti “Razmjene znanja i jačanja kapaciteta za predstavnike civilnog i kreativnog sektora” koja se provodi kroz projekt Zaklade "Kultura nova" o sudioničkom upravljanju u kulturi, organizirao radni sastanak za korisnike Društvenog centra Rojc na temu pokretanja procesa izrade kriterija za dodjelu i korištenje prostora u Rojcu. Proces izrade kriterija potaknut je suglasnošću Grada Pule da se za Rojc izrade posebni uvjeti vezani za dodjelu prostora te da se formira drugačiji sastav Povjerenstva koje odlučuje o dodjeljivanju prostora jer Povjerenstvo trenutno čine isključivo zaposlenici Grada Pule. Razgovor između korisnika prostora Rojca, kao član istraživačkog tima Zakladinog projekta o sudioničkom upravljanju u kulturi, moderirao je Davor Mišković iz Drugog mora iz Rijeke, a sudionici radnog sastanka su dogovorili daljnje korake i vremenski okvir za formiranje Radne grupe u Društvenom centru Rojc koja će tijekom 2017. sudjelovati u izradi nacrta kriterija za dodjelu i korištenje prostora u Centru.

U subotu 25. veljače 2017. Savez udruga Rojca organizirao je akciju uređenja budućeg kafića zajednice i terase u unutrašnjem dvorištu Rojca, radionicu "Urbano vrtlarenje", "Eko kreativnu radionicu za djecu", akciju "Ponesi svoju vinilku" te radionicu "Hrana, a ne otpad" kroz koju je pripremljen ručak za lokalnu zajednicu. Na akciju se odazvalo 50-ak sudionika, većinom predstavnici organizacija koje koriste prostore u Rojcu te njihovi članovi i korisnici. Zaklada je u okviru ovog događanja provodila razgovore sa stanarima i korisnicima Rojca o problemima i izazovima sudioničkog upravljanja, ulozi Društvenog centra za grad Pulu te njegovom budućem razvoju.