Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Konačnost odluke i pravo prigovora

Odluke Zaklade o odobravanju ili neodobravanju bespovratnih sredstava su konačne.

Svaka organizacija koja je sudjelovala u javnim pozivima za dodjelu bespovratnih sredstava može uputiti pisani prigovor Upravnom odboru Zaklade na adresu sjedišta Zaklade u roku od 8 dana od dana slanja obavijesti o rezultatima javnih poziva na e-adresu navedenu u prijavnici, ako smatra da je uočila propuste u primjeni utvrđenoga postupka dodjele bespovratnih sredstava. S tim u vezi prijavitelji mogu ostvariti pravo uvida u zapisnik o radu Komisije za otvaranje prijava te u zbirne ocjene prijava.

Upravni odbor Zaklade dužan je odgovoriti na prigovor u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Zaklada može angažirati neovisnoga revizora koji će dati mišljenje o opravdanosti ili neopravdanosti zaprimljenih prigovora.

Postupak dodjele bespovratnih sredstava je akt poslovanja Zaklade i na njega se ne primjenjuju odredbe o žalbi kao pravnom lijeku u upravnom postupku. Također, odluke tijela Zaklade u postupku dodjele bespovratnih sredstava kao ni očitovanja povodom prigovora ne smatraju se upravnim aktima već se donose u skladu sa Zakonom o Zakladi “Kultura nova”, Statutom Zaklade “Kultura nova”, Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade “Kultura nova” i drugim aktima Zaklade.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type