Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Program kreiranja kulturnih politika

U nastojanju da u okviru svojeg djelovanja odgovori na nove izazove i potrebe u sektoru kulture, Zaklada kroz program kreiranja kulturnih politika daje svoj doprinos osmišljavanju novih okvira za produktivnije kulturne politike koje pridonose dinamiziranju, modernizaciji i demokratizaciji kulturnog života.

Kroz različite aktivnosti operativnog djelovanja Zaklada se aktivno uključuje u procese oblikovanja inovativnih kulturnih politika na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a također sudjeluje i u različitim procesima oblikovanja politika na područjima civilnog društva, zakladništva i drugim srodnim područjima. Na te načine Zaklada pridonosi uvođenju načela, pravila i mehanizama sudjelovanja, zastupanja i odgovornosti svih u formiranju, odlučivanju i provedbi kulturnih politika u cilju stvaranja konkretnog i usklađenog doprinosa nužnim promjenama u kulturnom sustavu, kao i razvoja inovativnih kulturnih politika ukazujući na rješenja koja će omogućiti bolju budućnost ne samo civilnog već i cjelokupnog kulturnog sektora u Hrvatskoj.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type