Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Izjava o pristupačnosti

Zaklada "Kultura nova" nastoji svoje službene mrežne stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19; dalje u tekstu: Zakon) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.).

Ova Izjava o pristupačnosti primjenjuje se na službene mrežne stranice Zaklade "Kultura nova" koje se nalaze na adresi https://kulturanova.hr/.

Stupanj usklađenosti

Službene mrežne stranice Zaklade https://kulturanova.hr/ većinski su usklađene sa Zakonom te Zaklada "Kultura nova" radi na otklanjanju uočene neusklađenosti koja je navedena u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog neusklađenosti sa Zakonom:

  • Nije moguće kretanje kroz sadržaj stranice i njegovo korištenje samo putem tipkovnice

Zaklada "Kultura nova" radi na uklanjanju uočene neusklađenosti te je u procesu redizajna službenih mrežnih stranica koje će uključivati daljnju prilagodbu digitalne pristupačnosti.

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 4. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene Zaklade "Kultura nova".

Izjava je prvi put preispitana 4. rujna 2020. Zaklada "Kultura nova" će redovito revidirati ovu izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.

Izjava je zadnji put preispitana 17. rujna 2020. Zaklada "Kultura nova" otklonila je sljedeće razloge nepristupačnosti pojedinih sadržaja uočene 4. rujna 2020.:

  • Ne postoji opcija uključivanja fonta za osobe s disleksijom
  • Poveznice na naslovnoj stranici koje se nalaze ispod naziva tema nisu istaknute na drugi način osim bojom pa korisnik odmah ne prepoznaje da je riječ o poveznicama
  • Ne postoji opcija promjene kontrasta na stranici.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Molimo korisnike službenih mrežnih stranica Zaklade "Kultura nova" ako primijete neusklađen sadržaj, koji nije obuhvaćen ovom izjavom, da o tome obavijeste Zakladu.

Sve upite vezane uz pristupačnost službenih mrežnih stranica Zaklade korisnici mogu uputiti putem elektroničke pošte: info@kulturanova.hr.

Postupak praćenja provedbe propisa

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti kao i za nadzor nad provedbom Zakona.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti službenih mrežnih stranica Zaklade, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type