Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Izjava o privatnosti

Ove mrežne stranice (u daljnjem tekstu "mrežne stranice") omogućuje Zaklada "Kultura nova", Gajeva 2/6, 10 000 Zagreb.

A. Obrada osobnih podataka

U dijelu koji slijedi želimo Vam dati informacije o načinu na koji postupamo s Vašim osobnim podacima prilikom Vašeg korištenja naših mrežnih stranica. Osim ako nije drugačije navedeno u poglavljima koja slijede, pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je takva obrada potrebna kako bi Vam bile dostupne funkcionalnosti mrežnih stranica koje ste zatražili.

Korištenje naših mrežnih stranica

1. Pristup našim mrežnim stranicama

Kada otvorite naše mrežne stranice, Vaš preglednik će prenijeti određene podatke na naš mrežni poslužitelj. Prijenos podataka se vrši iz tehničkih razloga, kako bismo Vam mogli učiniti dostupnima zatražene informacije. Kako bi Vam olakšali pristup mrežnim stranicama, prikupljaju se, pohranjuju na kratko vrijeme i koriste sljedeći podaci:

 • IP adresa
 • datum i vrijeme pristupa
 • razlika u vremenskoj zoni u odnosu na srednje vrijeme po Greenwichu (GMT)
 • sadržaj zahtjeva (specifična stranica)
 • status pristupa/HTTP status kod
 • količina prenesenih podataka
 • mrežne stranice koje zahtijevaju pristup
 • preglednik, postavke jezika, verzija preglednika, operacijskog sustava i površine.

Nadalje, kako bismo zaštitili naše legitimne interese, takve podatke na ograničeno vrijeme pohranjujemo kako bismo mogli započeti s praćenjem osobnih podataka u slučaju ili pokušaju neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima.

2. Postavljanje kolačića

a) Što su kolačići?

Ove mrežne stranice koriste tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našim mrežnim stranicama.

b) Koje kolačiće koristimo?

Razlikujemo dvije kategorije kolačića: (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naših mrežnih stranica bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu mrežnih stranica u svrhu pregleda posjećenosti stranica.

c) Podložno Vašoj privoli

Dodatne kolačiće koristimo samo s Vašom prethodnom privolom. Pri Vašoj prvoj posjeti našim mrežnim stranicama, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića. U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našim mrežnim stranicama te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

d) Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, naše mrežne stranice možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naših mrežnih stranica. Možete u bilo kojem trenutku odustati od postavljanja dodatnih kolačića.

3. Korištenje kolačića

Na našim mrežnim stranicama koristimo Google Analytics, uslugu mrežne analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“).

Google u naše ime analizira Vaše korištenje naših mrežnih stranica. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u prethodnom poglavlju. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naših mrežnih stranica (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Na našim smo mrežnim stranicama aktivirali od Googlea ponuđenu funkciju IP anonimizacije.

Vašu privolu za mrežnu analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole, pri čemu se umeće opt-out kolačić. Obje mogućnosti sprječavaju mrežnu analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić.

4. Vanjske usluge ili sadržaj na našim mrežnim stranicama

Na našim stranicama mogu biti uključene usluge i/ili sadržaj trećih strana. Kada koristite takve usluge trećih strana ili kada je sadržaj treće strane prikazan, komunikacijski podaci se izmjenjuju između Vas i odgovarajućeg davatelja usluga iz tehničkih razloga.

Odgovarajući davatelj usluga ili sadržaja može isto provesti obradu Vaših podataka u dodatne vlastite svrhe. U skladu s našim mogućnostima, konfigurirali smo usluge i sadržaj davatelja usluga u vlastite svrhe tako da je bilo kakva druga komunikacija u druge svrhe izuzev pružanja njihovih usluga na našim mrežnim stranicama blokirana, ili do komunikacije dolazi samo nakon što ste aktivno izabrali koristiti odgovarajuću uslugu. No, s obzirom na to da nemamo kontrolu nad podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u poziciji pružiti obvezujuće informacije o cilju i svrsi takvog tipa obrade Vaših podataka.

Za više informacija o cilju i svrsi takvog prikupljanja i obrade Vaših podataka, pogledajte izjave o privatnosti davatelja usluga čije usluge i/ili sadržaj smo uključili i koji su odgovorni za zaštitu Vaših podataka u ovom kontekstu:

 • Facebook opcija Podijeli
 • Google+ opcija Podijeli
 • Twitter opcija Podijeli

5. Kontakt

Za sva pitanja vezana uz privatnost podataka možete se obratite osobi odgovornoj za zaštitu podataka na adresi:

Službenik za zaštitu podataka

Zaklada "Kultura nova", Gajeva 2/6, 10000 Zagreb

e-adresa: zastita.podataka@kulturanova.hr

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type