Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

O programima istraživanja i razvoja

Usporedno uz Program podrške Zaklada "Kultura nova" 2014. godine započinje s implementacijom istraživačkih i razvojnih programa, a 2017. osnovan je i Odjel za istraživanje i razvoj koji djeluje u okviru Stručne službe Zaklade. Pokretanjem istraživačkih i razvojnih programa Zaklada je stvorila dodatnu vrijednost svojem primarnom djelovanju koje se ostvaruje kroz dodjelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti.

Djelatnosti Odjela istraživanja i razvoja komplementarne su djelatnostima Odjela programa podrške, a usmjerene su na razvojne programe i projekte koji za cilj imaju doprinijeti rastu i stabilnosti organizacija civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti, razvoju znanja o suvremenoj kulturi i umjetnosti te prepoznavanju važnosti kulture i umjetnosti u društvenom razvoju.

Razvojni programi i projekti obuhvaćaju:

  • Program obrazovanja za upravljanje u kulturi
  • Program istraživanja
  • Program kreiranja kulturnih politika.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type