Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Prenamjene

Za prenamjenu odobrenoga proračuna unutar istog poglavlja proračuna korisnik nije dužan tražiti odobrenje Zaklade. 

U slučaju prenamjene ukupnih sredstava pojedinih poglavlja proračuna u iznosu do najviše 10% svakog poglavlja odobrenoga proračuna korisnik nije dužan tražiti odobrenje Zaklade. 

U oba navedena slučaja korisnik je nakon izvršene prenamjene odobrenoga proračuna dužan dostaviti Zakladi novu verziju proračuna, koja time postaje sastavni dio ugovora/sporazuma. Obrazac proračuna postaje sastavni dio ugovora/sporazuma kada Zaklada potvrdi primitak obavijesti o prenamjeni, a Korisnik prije navedene potvrde Zaklade ne može napraviti/zatražiti sljedeću prenamjenu.

U svim drugim slučajevima prenamjene odobrenoga proračuna (brisanje postojećih i uvođenje novih stavki, prenamjena ukupnih sredstava poglavlja proračuna u iznosu većem od 10% te u drugim slučajevima) korisnik je dužan obavijestiti Zakladu i zatražiti odobrenje prenamjene, i to najkasnije 15 dana prije isteka roka za provedbu odobrenih aktivnosti. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za prenamjenu je 30 dana prije isteka roka za završetak projekta/programa. Zaklada će na zahtjev za prenamjenu odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja zahtjeva. Korisnici ne mogu zatražiti uvažavanje prenamjena nakon što su promjene već izvršene te se u tom slučaju takvi troškovi neće prihvatiti, odnosno Zaklada će ih smatrati nenamjenski utrošenim sredstvima. Zahtjev za prenamjenu odobrenoga proračuna korisnik treba uputiti Zakladi u pisanom obliku s obrazloženjem i prijedlogom nove specifikacije troškova. Ako Zaklada odobri prenamjenu odobrenoga proračuna, Obrazac proračuna postaje sastavni dio ugovora/sporazuma. 

Prenamjene moraju biti usklađene s aktivnostima iz projekta/programa. 

U Programskom području 1 korisnik ne može zatražiti odobrenje Zaklade za ukidanje radnih mjesta te za smanjenje broja radnih sati u odnosu na radno vrijeme definirano predloženim proračunom u poglavlju proračuna Troškovi naknada za rad menadžera, producenata, projektnih/programskih voditelja, financijskih administratora, voditelja ureda i sl. od nesamostalnog rada (isključivo ugovor o radu). U tom poglavlju moguće je uvođenje novih radnih mjesta, zamjena postojećih radnih mjesta drugim radnim mjestima te povećanje broja radnih sati. Također je moguća promjena iznosa za pojedina radna mjesta uz ograničenje da ukupan iznos po pojedinom radnom mjestu koji se pokriva iz sredstava Zaklade ne smije biti manji od 25 % od ukupnog iznosa za to radno mjesto. 

Prenamjene trebaju biti svedene na najmanju moguću mjeru u odnosu na broj i učestalost tijekom provedbenoga razdoblja. Zaklada ima pravo ne odobriti prenamjenu sredstava ako se time bitno mijenjaju sadržaj i priroda projekta/programa ili ako se zahtjev ne temelji na objektivnim razlozima za prenamjenu. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type