Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Dokumentacija u papirnatom obliku

1. Pitanje: Pripremamo prijavu na PP1 pa me zanima trebamo li još kakvu dodatnu dokumentaciju priložiti vezanu uz radno mjesto koje prijavljujemo? Neke potvrde, izjave ili slično? Također, ukoliko prijavljujemo trošak tehničke opreme, trebamo li priložiti kakav predračun?

Odgovor: Pri prijavi nije potrebno priložiti dodatnu dokumentaciju vezanu uz sve stavke proračuna.

2. Pitanje: Kao potrebna dokumentacija za prijavu navodi se i sljedeće:
Organizacije koje vode dvojno knjigovodstvo, a nemaju obavezu predavanja financijskih izvještaja dostavljaju:
- Skenirane Bilancu i Izvještaj o prihodima i rashodima za 2014. godinu koje je usvojilo upravljačko tijelo (potpisane i ovjerene)
- Skeniranu Odluku o nesastavljanju i nepredavanju financijskih izvještaja koju je usvojilo upravljačko tijelo (potpisanu i ovjerenu)
- Skeniranu Odluku o vođenju dvojnog knjigovodstva koju je usvojilo upravljačko tijelo (potpisanu i ovjerenu).
Mi nemamo obvezu voditi dvojno knjigovodstvo, a odlučili smo se da ga vodimo. Nakon razgovora s našim knjigovodstvom nije nam jasna stavka 2, odnosno odluka o nesastavljanju i nepredavanju, budući da mi izvještaj i dalje predajemo. Je li u tom slučaju dovoljna bilanca i odluka o vođenju dvojnog knjigovodstva?

Odgovor: Ako ste predali financijski izvještaj (PR-RAS-NPF i BIL; Bilanca i izvještaj o prihodima i rashodima neprofitnih organizacija) za 2014. godinu u FINU, na pitanje u podacima o organizaciji: Jeste li predali financijski izvještaj za 2014. godinu u instituciju ovlaštenu za obradu podataka za potrebe Ministarstva financija (FINA)? odgovorit ćete "Da". U tom slučaju nije potrebno predavati dodatnu dokumentaciju vezanu uz financijske izvještaje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type