Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Online prijavnice

1. Pitanje: Imamo jedno pitanje vezano za prijavnicu za PP1b2, proračunski dio. U poglavlju proračuna: 37. Troškovi naknade za rad menadžera, producenata, voditelja, financijskih administratora, voditelja ureda i drugih izvršitelja operativnih poslova od nesamostalnog rada (isključivo ugovor o radu) tek ćemo zaposliti djelatnika/icu ukoliko dobijemo potporu te stoga ne znamo što da upišemo u kolonu Ime i prezime. Molimo savjet što da napišemo u navedenu kolonu.

Odgovor: Ako još uvijek ne znate ime i prezime osobe za radno mjesto koje prijavljujete, možete u navedenu kolonu staviti skraćenicu TBC (engleski to be confirmed).

2. Pitanje: Molimo vas za pojašnjenje nekih pitanja potrebnih za izradu profila organizacije u e-sustavu prijava Zaklade:
1) Broj ukupno odobrenih bespovratnih potpora organizaciji u 2014. godini:
Na koja se sredstva točno misli, sredstva iz državnog proračuna, lokalnih jedinica ili nešto treće?
2) Ukupan broj članova organizacije:
Kako je naša umjetnička organizacija s jednom zaposlenom osobom i dva osnivača te više vanjskih suradnika (redatelji, glumci, scenografi itd.), tko se sve od njih smatra članom organizacije?
3) Prihodi u 2014. iz ostalih međunarodnih izvora (u HRK):

Ubrajaju li se u ovo prihodi, odnosno sve uplate iz inozemstva, kao npr. za gostovanje predstava?

Odgovor: 1. U odgovoru na pitanje u kojem se traži Broj ukupno odobrenih bespovratnih potpora organizaciji u 2014. godini potrebno je navesti broj ostvarenih bespovratnih sredstava (donacija, subvencija, potpora) iz svih izvora, bez obzira na vrstu subjekta.
2. Na temelju članaka 16. i 17. Zakona o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva popis članova umjetničke organizacije bilo je potrebno navesti prilikom upisa u Registar umjetničkih organizacija kao i prijaviti svaku promjenu članstva. U skladu s navedenim u odgovoru na ovo pitanje potrebno je navesti broj članova organizacije koji je prijavljen u Registru umjetničkih organizacija.
3. U odgovoru na pitanje u kojem se traže Prihodi u 2014. iz ostalih međunarodnih izvora (u HRK) potrebno je navesti prihode koje ste primili od međunarodnih (inozemnih) pravnih i fizičkih subjekata tijekom 2014. godine osim prihoda iz fondova EU, uključujući i prihode ostvarene na osnovi gostovanja predstava.

3. Pitanje: Da li se za ulazak u e-sustav prijava u kojem se ispunjavaju prijavnice za Program podrške 2015 koristi lozinka od 2014. godine ili se stvara nova. Naime, nismo mogli otvoriti novu prijavnicu, a ni unijeti podatke o organizaciji za 2015. Koji je postupak?

Odgovor: E-sustavu prijava pristupate pomoću već napravljenog korisničkog profila Vaše organizacije, koristeći istu lozinku. Ako se niste uspjeli ulogirati u sustav jer Vam javlja pogrešno korisničko ime ili lozinku, možete zatražiti novu lozinku (Zaboravili ste lozinku? ispod Prijava korisnika) koja će Vam stići na e-adresu koja je postavljena kao glavni administrator e-korisničkog profila Vaše organizacije.
Ako ste se uspjeli prijaviti u e-sustav prijava s postojećom lozinkom i ako želite ispuniti prijavnicu, potrebno je najprije ispuniti podatke o organizaciji u poglavlju “Organizacija”, a zatim odabrati prijavnicu u poglavlju “Nova prijavnica”. Novost u sustavu jest obavezno ispunjavanje podataka o organizaciji prije no što Vam se omogući ispunjavanje prijavnog obrasca koji se sastoji od opisnog i proračunskog dijela (u poglavlju Nova Prijavnica). Odgovori u poglavlju Organizacija automatski se generiraju u prijavnici Vaše organizacije na javni poziv i predstavljaju njezin sastavni dio, a ispunjavate ih na način da na vrhu stranice Organizacija kliknete na polje Uredi organizaciju.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type