Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP2

1. Pitanje: Naša udruga u partnerstvu s još jednom udrugom planira prijaviti projekt razvojne faze umjetničko-kustoskog istraživanja na Program podrške u kategoriju PP2a: Umjetničko istraživanje. S obzirom da prijavnica ne predviđa partnerske projekte molimo vas za upute kako prijaviti partnersko istraživanje.

Odgovor: U svrhu osiguranja ravnopravnosti svih prijavitelja Zaklada ne odgovara na pitanja o konkretnim projektima/programima nit daje upute za prijavljivanje specifičnih projektnih ideja. Sve upute, pravila, uvjeti i kriteriji propisani su u Vodiču za prijavu na Program podrške 2015 s rokom prijave 09.09. koji je dostupan na službenim mrežnim stranicama Zaklade "Kultura nova".
Kategorija a Programskog područja 2 odnosi se na umjetničko istraživanje, odnosno na razvoj umjetničke ideje, iz koje će tek biti stvoren originalan umjetnički rad, djelo ili projekt. To je proces koji prethodi konkretizaciji koncepta, planu provedbe i cjelokupnoj realizaciji. Razviti novu umjetničku ideju često podrazumijeva eksperimentiranje u procesima i materijalima, istraživanje u knjižnicama, arhivima, muzejima, dokumentacijskim centrima, raznovrsnim bazama podataka, uključuje razgovore i sastanke sa stručnjacima ili brojnim drugim pojedincima relevantnim za temu, nabavu potrebne literature, tehnike i brojne opreme te njezino testiranje, putovanja itd. Umjetničko istraživanje mogu provoditi isključivo umjetnici. Kako ćete u prijavnici objasniti uloge uključenih partnerskih udruga (ukoliko ih ima), ostaje isključivo na Vašoj organizaciji.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type