Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Konačnost odluke i pravo prigovora

Sve odluke tijela Zaklade o odobravanju ili neodobravanju bespovratnih sredstava su konačne. Svaka organizacija koja je sudjelovala u javnim pozivima za dodjelu bespovratnih sredstava može uputiti pisani prigovor Upravnom odboru Zaklade na adresu sjedišta Zaklade u roku od 8 radnih dana od dana slanja obavijesti o rezultatima javnih poziva na e-adresu navedenu u e-prijavnici, ako smatra da je uočila propuste u primjeni utvrđenoga postupka dodjele bespovratnih sredstava. S tim u vezi prijavitelji mogu ostvariti pravo uvida u zapisnik o radu Komisije za provjeru formalnih uvjeta te u zbirne ocjene svoje prijave.

Upravni odbor dužan je odgovoriti na prigovor u roku od 8 radnih dana od završetka roka za podnošenje prigovora, ako se prigovor odnosi na uočavanje propusta u primjeni utvrđenoga postupka dodjele bespovratnih sredstava u skladu s člankom 18., stavcima 2. i 3. Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade "Kultura nova". Zaklada može angažirati neovisnoga revizora koji će dati mišljenje o opravdanosti ili neopravdanosti zaprimljenih prigovora. Postupak dodjele bespovratnih sredstava je akt poslovanja Zaklade i na njega se ne primjenjuju odredbe o žalbi kao pravnom lijeku u upravnom postupku. Odluke tijela Zaklade u postupku dodjele sredstava kao ni očitovanja povodom prigovora ne smatraju se upravnim aktima već se donose u skladu sa Zakonom o Zakladi, Statutom, Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade “Kultura nova” i drugim aktima Zaklade.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type