Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Civilno društvo i UNESCO

UNESCO je raspisao poziv na sudjelovanje OCD-a u sesijama upravljačkih tijela Konvencije o zaštiti i promicanju raznolikosti kulturnih izričaja.

UNESCO poziva organizacije civilnog društva koje djeluju u kulturnom sektoru na podnošenje zahtjeva za sudjelovanje na sastancima upravnih tijela Konvencije o zaštiti i promicanju raznolikosti kulturnih izričaja (2005.), kako bi zajednički definirali buduće kulturne politike i razvijali međunarodnu suradnju. U skladu s Operativnim smjernicama Konvencije, akteri civilnog društva imaju priliku sudjelovati u radu upravljačkih tijela Konvencije kao promatrači te tako aktivno doprinijeti raspravama prije donošenja odluka.

Organizacije promatrači svoja će stajališta moći izraziti na sastancima upravljačkih tijela Konvencije koji se održavaju prije sjednica te će biti pozvane da sudjeluju na petom Forumu civilnog društva koji se sastaje svake dvije godine.

Prijave su otvorene do 15. prosinca 2023.

Više informacija o proceduri prijave i kriterijima prihvatljivosti dostupno je ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type