Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Europski paviljon 2024.

Europska kulturna zaklada (ECF) objavila je poziv za kustoski prijedlog za izdanje Europskog paviljona u 2024. godini.

Europski paviljon program je Europske kulturne zaklade (ECF) pokrenut 2020. godine kao paneuropska inicijativa koja otvara pitanja o Europi i njezinoj budućnosti kroz kulturne projekte i umjetničke intervencije. Proizlazi ideje da su Europi potrebni kulturni prostori koji nadilaze nacionalne okvire u potrazi za onim što Europa jest i što bi trebala postati. 

Kao dio programa Europskog paviljona za 2024. godinu, Europska kulturna zaklada je objavila javni poziv za prijavu kustoskih prijedloga, a odabrani prijedlog dobit će podršku u vrijednosti od 500.000 EUR. 

Poziv za dostavu kustoskih koncepcija otvoren je svim pravnim subjektima koji djeluju u kulturnim i kreativnim područjima u Europi i susjednim zemljama. Prijedlozi trebaju doprinijeti vidljivosti, dostupnosti i prepoznatljivosti Europskog paviljona kao ključnog kulturnog događanja u Europi u 2024. godini. Prednost će imati prijedlozi koji istražuju, raspravljaju, interpretiraju i imaginiraju Europu na nov i poticajan način, promičući vrhunske koncepte i programaciju koja otvara transnacionalne suradnje između stvaraoca, mislioca, aktera i zajednica, a koji će kulminirati javnim događanjem u 2024. godini.  

Poziv je otvoren do 14. rujna 2023. godine u 13:00 sati (CEST), a više informacija dostupno je na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type