Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Natječaj projekta REMEMBR-HOUSE

Projekt razvija obrazovne alate usmjerene na podizanje svijesti o Holokaustu te prikuplja i promiče znanja o ljudskim pravima i Europskim vrijednostima.

Natječaj projekta REMEMBR-HOUSE

Fokus dvogodišnjeg projekta REMEMBR-HOUSE je očuvanje sjećanja na Holokaust, a ciljane skupine su nastavnici, edukatori, kulturni djelatnici, studenti te šira javnost, a provode ga Fondazione 1563 per l’Arte e la Cultura Compagnie di San Paolo i Museo Nazionale dell’Ebraismo italiano e della Shoah-MEIS uz podršku programa Citizens, Equality, Rights and Value (CERV) Europske unije.

Predstavljanje projekta i otvaranje natječaja za predlaganje radova održat će se u utorak, 30. svibnja u 17:00 sati putem Zoom platforme, a natječaj je otvoren za učenike u dobi od 13 do 19 godina te sudionike obrazovnih aktivnosti koje provode udruge, kulturne institucije i grupe mladih. Cilj natječaja je izgradnja kuće sjećanja polazeći od obrazovnog priručnika izrađenog u sklopu projekta kojem možete pristupiti putem sljedeće poveznice.

Sudionici će moći priložiti svoje radove na mrežnoj stranici projekta. Rok za predlaganje radova je kraj 2023. godine, a najoriginalniji i najbolji prijedlozi i narativi bit će predstavljeni u formatu "izložbene kutije" na različitim lokacijama.

Predstavljanje natječaja putem Zoom platforme otvoreno je za sve zainteresirane, a prijave za sudjelovanje upućuju se putem sljedećeg OBRASCA.

Projekt REMEMBR-HOUSE, polazeći od povijesnih istraživanja i informacijske pismenosti, razvija građanski obrazovni program za učitelje, edukatore i studente kojima nudi uključive, digitalne i inovativne pristupe i alate. Projekt obuhvaća radionice sa studentima, treninge za nastavnike i profesionalce, diseminacijske aktivnosti, multimedijalne sadržaje i produkciju dvojezičnih obrazovnih alata i priručnika. Os projekta je kuća, u svojoj dvostrukoj – fizičkoj i emotivnoj – dimenziji. Obitelj, izbjeglištvo, sigurnost, dijeljenje i ograničenja neka su od mnogostrukih značenja koji koncept kuće evocira. Više o projektu dostupno je na mrežnim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type