Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Potpora za kulturnu suradnju

Zaklada Azija – Europa otvorila je poziv za online suradnju umjetnika i kulturnih radnika iz Azije i Europe.

Zaklada Azija – Europa (Asia-Europe Foundation / ASEF), sa sjedištem u Singapuru, u sklopu svojih raznovrsnih aktivnosti kulturne suradnje i umrežavanja provodi i Mobility First!, dodjeljivanje financijskih potpora koje omogućuju mobilnost i razmjenu znanja između umjetnika i kulturnih radnika iz Azije i Europe. Mobilnost i razmjena znanja mogu se ostvariti unutar zemalja Asia-Europe društva (ASEM) među kojima je i Hrvatska kao članica ASEF-a i ASEM-a.

Trenutno otvoreni Mobility First! javni poziv, iznimno zbog izbijanja pandemije COVID-19 bolesti i ograničavanja putovanja, ove godine nudi mogućnost prijave projektnih prijedloga virtualne kulturne suradnje za umjetnike i kulturne radnike iz Azije i Europe. Ciljevi dodjele sredstava za kulturnu suradnju jesu preispitati ulogu i vrijednost umjetnosti u kriznim vremenima, identificirati načine na koje su umjetnici odgovorili na izazove koje je donijela globalna pandemija korona virusa, uspostaviti međunarodnu kulturnu suradnju u "novo normalnim" uvjetima te utvrditi vezu između bavljenja umjetnošću i općeg blagostanja. Na poziv za kulturnu suradnju mogu se prijaviti umjetnici kao fizičke osobe ili umjetničke neprofitne organizacije iz Azije i Europe, pa tako i Hrvatske.

Rok za prijavu projektnih prijedloga suradnje je 28. veljače 2021.

Svi detalji, upute i uvjeti za prijavu nalaze se na matičnoj mrežnoj stranici Mobility First!

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type