Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Poziv za prijavu: Good Design İzmir_8

Pozivaju se zainteresirani da u okviru teme "Pomirenje" predlože svoje ideje za aktivnosti koje će oblikovati program osmog izdanja inicijative Good Design İzmir.

Poziv za prijavu: Good Design İzmir_8

İzmirska mediteranska akademija pokrenula je inicijativu İyi Tasarım/Good Design İzmir koja ove godine ostvaruje svoje osmo izdanje. U cilju suočavanja s aktualnim društvenim izazovima ovogodišnje izdanje Good Design İzmira fokusira se na temu pomirenja kao temelja za promjenu. S obzirom na izazove kao što su klimatske promjene i društveni potresi, tema pomirenja je prepoznata kao ona koja može potaknuti ideje usmjerene na izgradnju mostova i obnovu veza.

Ovogodišnje izdanje ima namjeru zadovoljiti potrebe različitih segmenata društva i širiti svoj utjecaj posvuda, ne ograničavajući se na određenu skupinu. 

Ovaj je poziv usmjeren na poticanje suradnje i stvaranje pozitivnih promjena kroz dizajn i produktivni dijalog. Kako dizajn može posredovati između prošlosti i budućnosti, pojedinca i društva? Kako može povezati polarizirane zajednice i ojačati marginalizirane glasove? Odgovori na ova pitanja, smatraju organizatori, vode kvalitetnim promišljanjima o boljoj sutrašnjici. Pozivaju se dizajneri, mislitelji, stvaratelji i inovatori iz svih dijelova svijeta da preoblikuju narative koristeći egalitarni, suradnički pristup.

U tom kontekstu, Good Design İzmir traži prijedloge za rasprave i panele na kojima se raspravlja o konceptima, izložbe koje stvaraju prostor za razmjenu/sastajanje i radionice koje dizajniraju infrastrukturu sposobnu poticati dijalog i koje prožimaju ulice grada. 

Potiču se pojedinci, grupe i organizacije svih područja interesa da se prijave. Ovaj, već osmu godinu održavani međunarodni događaj u području dizajna, okuplja oko 300 sudionika i raznoliku publiku. Akademija, kao vodeća institucija manifestacije, snosi troškove materijala i opreme potrebne za aktivnosti, a sam se program oblikuje putem prijava na otvoreni poziv, odabira radova te poziva kustoskog tima za dodatne doprinose raspravama.
Good Design İzmir_8 održat će se u Izmiru od 1. do 23. prosinca 2023., a obuhvatit će izložbe, rasprave i radionice koje odražavaju vrijednosti poziva i nude platformu za sve segmente društva.

Prijavitelji iz svih dijelova svijeta, pojedinci, kolektivi, institucije ili organizacije, mogu uputiti više od jedne prijave za događanje. Prilikom prijave je potrebno naznačiti hoće li se predloženi projekt realizirati u prostoru događanja - Atlas Pavilion u İzmir Kültürpark ili u nekom drugom prostoru u Izmiru. Mogu se prijaviti i projekti koji se realiziraju u digitalnoj sferi.
Rok za prijavu prijedloga je 21. rujna 2023. do 16:00 sati.

Više informacija nalazi se na službenim mrežnim stranicama inicijative, a prijaviti se možete ovdje.
Sva pitanja vezana za prijavu mogu se uputiti izravno organizatorima na e-adresu: iyitasarim@izmeda.org.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type