Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji o razvoju publike uz pokrivanje putnih troškova

Objavljen poziv za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change" uz pokrivanje putnih troškova. Prijavite se.

Rok: 08. travnja 2020.

Prijave su zatvorene

Na temelju Odluke Upravnog odbora donesene na sjednici održanoj 26. veljače 2020. godine Zaklada "Kultura nova" objavljuje

JAVNI POZIV
za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji
"Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change" uz pokrivanje putnih troškova

Zaklada "Kultura nova" poziva predstavnike organizacija civilnog društva koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti u Republici Hrvatskoj da dostave svoje prijave za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change" uz pokrivanje putnih troškova. Događanja će se održati u Rijeci od 21. do 25. rujna 2020. godine.

Ljetna škola i Konferencija dio su projekta ADESTE+ podržanog kroz program Kreativna Europa u fokusu kojeg su istraživanje i razvoj inovativnih pristupa razvoju publike.

Tijekom Ljetne škole koja će se održati od 21. do 23. rujna 2020. godine sudionici će se upoznati s različitim aspektima razvoja publike te vanjskim i unutarnjim potrebama za organizacijskom promjenom, dok će se program dvodnevne konferencije 24. i 25. rujna 2020. fokusirati na aktualne izazove i perspektive sudjelovanja u kulturi.

Sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji je besplatno, a sudionici se odabiru na temelju selekcijskog postupka u okviru Javnog poziva na sudjelovanje na Ljetnoj školi (21. - 23. 9. 2020.) i Europskoj konferenciji (24. i 25. 9. 2020.) "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change".

Radni jezik Ljetne škole i Konferencije je engleski.

Zaklada "Kultura nova" će kroz ovaj poziv pokriti putne troškove za 20 sudionika Ljetne škole i Konferencije iz Hrvatske.

Tko se može prijaviti?

Na ovaj Javni poziv za pokrivanje putnih troškova za sudjelovanje u Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji mogu se prijaviti najviše po dva predstavnika jedne organizacije civilnog društva (udruge ili umjetničke organizacije) koja djeluje u Republici Hrvatskoj na području suvremene kulture i umjetnosti uz uvjet da je organizacija registrirana u Republici Hrvatskoj.

Odabir sudionika kojima će biti pokriveni putni troškovi bit će temeljen na sljedećim kriterijima:

  • osoba koja se prijavljuje ima najmanje dvije godine iskustva u području upravljanja u kulturi i/ili umjetnosti
  • osoba koja se prijavljuje ima iskustvo u razvoju publike (provedba minimalno 2 projekta razvoja publike ili provedba aktivnosti usmjerenih na razvoj publike u periodu od 18 mjeseci).

U odabiru organizacija kojima će biti odobreno pokrivanje putnih troškova za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji također će se voditi računa o uravnoteženoj regionalnoj zastupljenosti.

Prilikom odabira predstavnika prednost će imati prijavitelji koji su ranije uputili svoju prijavu.

U slučaju velikog interesa Zaklada se ne obavezuje primiti oba predstavnika jedne organizacije. 

Pokrivanje putnih troškova

Zaklada će sudionicima Ljetne škole i Konferencije odabranim temeljem ovog Javnog poziva nadoknaditi putne troškove do Rijeke i od Rijeke. Troškovi prijevoza bit će nadoknađeni u punom iznosu za javni prijevoz najnižih tarifa (autobus, brodski prijevoz, vlak).

Zaklada će također za sudionike organizirati prehranu (ručak i večeru) te smještaj u dvokrevetnim sobama u Rijeci.

U slučaju da je sudionik u poreznom razdoblju 2020. godine ostvario od Zaklade "Kultura nova" primitke po osnovi nesamostalnog rada odnosno primitke od kojih se utvrđuje drugi dohodak,  prilikom kupnje putnih karata treba zatražiti R-1 račun na Zakladu "Kultura nova" (Gajeva 2/6, Zagreb, OIB 36948235505). Računi za putne karte koji ne glase na Zakladu neće se priznavati.

Svi sudionici dužni su u roku od 8 dana od dana završetka Ljetne škole i Konferencije na adresu sjedišta Zaklade (Gajeva 2/6, Zagreb) dostaviti ispunjen i potpisan Zahtjev za isplatu putnih troškova, ispunjen i potpisan putni nalog, njegov obračun i izvještaj s puta te priloge (putne karte, i prema potrebi R-1 račune). Troškovi puta sudionicima će biti nadoknađeni nakon primitka navedene dokumentacije. Ako navedena dokumentacija ne bude poslana u propisanom roku i/ili ako predstavnik organizacije ne bude evidentiran na popisu sudionika, Zaklada zadržava pravo ne isplatiti troškove puta.

U slučaju da odabrani predstavnik iz opravdanih razloga neće moći sudjelovati na Ljetnoj školi i/ili Konferenciji dužan je o tome obavijestiti Zakladu najkasnije do 15. rujna 2020. U suprotnom će Zaklada za troškove smještaja teretiti sudionika.

Prijava

Prijava na ovaj Javni poziv podnosi se isključivo putem ispunjenih e-prijavnica na mrežnim stranicama Zaklade "Kultura nova". Kako bi prijava na ovaj Javni poziv bila valjana, prijavitelj je dužan ispuniti sljedeće e-prijavnice:

  • E-prijavnica na Javni poziv na sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change"
  • E-prijavnica za pokrivanje putnih troškova sudjelovanja na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji "Engaged Audiences: Strategies for Cultural Change"

Ispunjene e-prijavnice potrebno je do roka za podnošenje prijava pohraniti u elektroničku bazu Zaklade.

Ako je prijavitelj uputio prijavu na Javni poziv na sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji prije objave ovog Javnog poziva, nije potrebno ponavljati prijavu, ali je potrebno uputiti prijavu za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Europskoj konferenciji uz pokrivanje putnih troškova.

Rok za prijavu

Rok za podnošenje prijava je 8. travnja 2020.

Objava rezultata

Zaklada će na službenim mrežnim stranicama objaviti popis organizacija čiji su predstavnici odabrani za sudjelovanje te im je odobreno pokrivanje putnih troškova za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji, kao i popis organizacija koje nisu zadovoljile formalne uvjete i čiji predstavnici nisu odabrani.

Zaklada će na službenim mrežnim stranicama također objaviti i rezervnu listu na kojoj će se nalaziti svi oni kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete, ali kojima zbog velikog interesa i popune kapaciteta nije odobreno pokrivanje putnih troškova za sudjelovanje na Ljetnoj školi i Konferenciji. U slučaju da netko od odabranih kandidata odustane od sudjelovanja, putni troškovi bit će pokriveni kandidatu/ima koji se nalaze prvi na rezervnoj listi, a koja će biti kreirana prema redoslijedu zaprimanja prijava.

Zaklada će sve prijavitelje obavijestiti o rezultatima na e-adresu navedenu u e-prijavnici.

Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni najkasnije do srijede 6. svibnja 2020. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type