Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Anketa o društveno angažiranim praksama

U sklopu procesa oblikovanja podrške za društveno angažirane kulturne i umjetničke prakse 12 europskih zaklada prikuplja uvide u potrebe aktera.

Zaklada "Kultura nova", zajedno s još 11 zaklada širom Europe, sudjeluje u procesu ispitivanja potencijala partnerskog programa podrške usmjerenog na društveno angažirane organizacije koje djeluju u području kulture, umjetnosti i baštine.

Kao dio procesa pokrenuta je anketa o aktualnim prioritetima i potrebama organizacija diljem Europe koje djeluju u navedenim područjima, a s ciljem stjecanja uvida u njihov doprinos pozitivnim društvenim promjenama i mogućnostima jačanja njihovog utjecaja na međunarodnoj razini.

Anketni upitnik važna je prilika za zainteresirane organizacije da daju svoj doprinos oblikovanju međunarodnog programa podrške organizacijama u umjetnosti, kulturi i baštini širom Europe. Iskustva koja će se prikupiti upitnikom ključna su partnerskim zakladama u ovom poduhvatu kako bi oblikovale model podrške usklađen s potrebama aktera. Za ispunjavanje anketnog upitnika potrebno je 20 do 30 minuta, a može mu se pristupiti putem sljedeće poveznice.  

U kontekstu ovog istraživanja, pozitivne društvene promjene ogledaju se u ulozi umjetnosti, kulture i baštine u uključivanju zajednice i podizanju kvalitete života pojedinaca i društva, a mogu se odnositi na prakse u kojima umjetnost, kultura i baština pridonose zdravlju i blagostanju, društvenoj koheziji i dobrobiti građana. Okupljene partnerske zaklade žele se upoznati s uspješnim pristupima i praksama organizacija u poticanju pozitivnih društvenih promjena. Također, važan uvid koji zaklade žele steći jesu tipovi podrške koje organizacije smatraju relevantnima za osnaživanje svog društvenog angažmana i jačanje međunarodne suradnje i vidljivosti.

Anketu za potrebe ovog procesa provodi nezavisna agencija Tom Fleming Consultancy (TFCC). Voditelj obrade TFCC vaše podatke neće proslijediti zakladama te nećete biti identificirani u izvještaju o rezultatima ankete.

Odgovori na anketu od iznimne su vrijednosti za daljnji rad okupljenih zaklada te zahvaljujemo svima na odazivu ovom pozivu, uloženom vremenu i otvorenosti.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type