Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Četvrti Forum za pravedne prakse

Forum se usmjerio na raspravu o Programu podrške 2024.

U utorak, 26. ožujka održan je 4. Forum za pravedne prakse na kojem su predstavljeni zaključci s prvog sastanka Radne grupe za pravedne prakse.

Sastanak Radne grupe održan je 12. ožujka 2024. a na njemu su sudjelovale sve imenovane članice. Na sastanku je usvojen Poslovnik o radu Radne grupe te se u skladu sa zaključcima 3. Foruma raspravljalo o pravednim praksama u okviru Programa podrške 2024. Usuglašeno je da se u ovoj fazi Zaklada usmjeri na podizanje svijesti organizacija civilnog društva o važnosti primjene pravednih praksi. U skladu s navedenim, Radna grupa je predložila da se u tekst javnih poziva koji se objavljuju u okviru PP2024 uključi preporuka kojom se potiče organizacije da u svom radu slijede pravedne prakse. Također je predloženo da se u svrhu mapiranja trenutnih pravednih praksi organizacija u prijavnicu uvrste, kao dodatak, do 3 pitanja o primjeni takvih praksi u radu organizacija, pri čemu odgovori ne bi ni na koji način bili vrednovani. U svrhu osvještavanja i upoznavanja organizacija s primjerima dobre prakse, predloženo je da Zaklada na svojoj službenoj mrežnoj stranici uspostavi podstranicu u okviru koje će se objavljivati različiti relevantni sadržaji vezani uz temu pravednih praksi poput postojećih cjenika, primjera dobrih praksi, rezultata istraživanja, preporuka za javne politike i slično, kao i svi materijali i informacije vezane za provedbu participativnog procesa. U skladu s preporukom Radne grupe, Zaklada je pripremila te na četvrtom Forumu i predstavila novu podstranicu za pravedne prakse.

Sudionici Foruma su se usuglasili s prijedlozima Radne grupe te su pristupili definiranju tema za pitanja u prijavnici Programa podrške 2024.

U zaključku ovog izdanja Foruma najavljen je peti Forum koji će se održati u utorak, 30. travnja 2024. od 10 do 13 sati.

Snimka 4. Foruma dostupna je na ovoj poveznici, a snimke svih dosadašnjih Foruma dostupne su ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type