Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

IN SITU Konferencija

Otvoren je poziv za prijavu radova i projekata na konferenciju posvećenu kulturnom i kreativnom sektoru u ruralnim i neurbanim sredinama.

Rok: 15. srpnja 2024.

IN SITU Konferencija

Zaklada "Kultura nova" je u suradnji s Centrom za društvene studije iz Coimbre i konzorcijem partnera u projektu IN SITU objavila poziv na dostavu prijedloga za prezentaciju radova i projekata u okviru konferencije "Horizons of Sustainability: The Power of Creative Innovation for Transformation of Rural and Non-Urban Futures" koja će se održati u Šibeniku od 25. do 27. rujna 2024. Konferencija je dio projekta "IN SITU: Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas" podržanog kroz program "Horizon Europe", a konferencija je podržana i sredstvima Central European Initiative (CEI).

IN SITU je četverogodišnji projekt usmjeren na istraživanje aktera koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija u manjim i udaljenim sredinama i njihovog doprinosa ekonomskom razvoju, procesima inovacija i poduzetništvu. Cilj projekta je bolje razumjeti njihove specifičnosti, modele djelovanja i potrebe u upravljanju kako bi unaprijedili svoje potencijale da postanu pokretači inovacija, konkurentnosti i održivosti te tako doprinijeli održivijoj budućnosti tih sredina. Stoga će prva međunarodna konferencija u okviru projekta IN SITU otvoriti raspravu o ovim temama.

Konferencijski program ima za cilj doprinijeti razmjeni znanja te otvoriti dijalog i prostor za umrežavanje sudionika koji se bave istraživanjem, kreativnim radom, planiranjem i donošenjem politika u području kulture i umjetnosti.

Poziv na dostavu prijedloga za prezentaciju radova i projekata otvoren je znanstvenicima, istraživačima, umjetnicima, praktičarima u kulturi, aktivistima, kreatorima politika i donositeljima odluka iz cijeloga svijeta i širokog spektra disciplina. 

Više informacija o temama, programu i kotizacijama dostupno je na sljedećoj poveznici, a prijavnica je dostupna ovdje.
 
Rok za podnošenje prijava je 8. srpnja 2024. u 23:59 CET. ***Rok je produljen do 15. srpnja 2024., 23:59 CET!***

Prijedlozi dostavljeni e-poštom i/ili nakon isteka roka neće se razmatrati.
 
Važni datumi

Rok za dostavu prijedloga: 8. srpnja 2024. -- novi rok: 15. srpnja 2024.
Obavijest o prihvaćanju prijedloga: do 16. srpnja 2024.
Rane registracije: 16. srpnja - 15. kolovoza 2024.
Redovne registracije: 16. kolovoza - 5. rujna 2024.
Konferencija: 25. - 27. rujna 2024.

Kontakt
Sva pitanja o podnošenju prijedloga i/ili konferenciji mogu se uputiti putem e-pošte na in-situ-conference@ces.uc.pt.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type