Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Prvi Forum za pravedne prakse

Zaklada je održala prvi te najavila drugi Forum za pravedne prakse.

Prvi Forum za pravedne prakse

Prvim Forumom za pravedne prakse, koji je održan 21. studenoga 2023. na platformi Zoom, Zaklada "Kultura nova" započela je s provedbom participativnog procesa kako bi s predstavnicima organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti raspravila buduće mehanizme pravednih praksi u Zakladi te potencijale njihove šire primjene i tako doprinijela poboljšanju uvjeta rada organizacija. Na Forumu je predstavljen Zakladin prijedlog participativnog procesa te međunarodna istraživanja i iskustva, a o domaćim primjerima govorile su: Dina Gligo (SKUPA), Ana Kutleša (BLOK) i Gabrijela Ivanov (K-zona). Nakon prvog dijela Foruma uslijedile su plenarne i grupne rasprave o usuglašavanju participativnog procesa i tema za daljnju raspravu.

Forum je zamišljen kao otvoren, dinamičan, fluidan, fleksibilan i volonterski format koji usmjerava participativni proces. Na prvom Forumu je usuglašeno da će se drugo izdanje Foruma održati 23. siječnja 2024. od 10 do 13 sati na platformi Zoom. Zaklada poziva predstavnike organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti da se pridruže participativnom procesu za pravedne prakse uključivanjem u Forum. Program drugog Foruma bit će objavljen na Zakladinim mrežnim stranicama u siječnju 2024., a u međuvremenu se svi zainteresirani za sudjelovanje mogu registrirati ovdje.

Sesije Foruma bit će dostupne na Zakladinom YouTube kanalu, a snimku prvog Foruma možete pogledati ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type