Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Upitnik o mobilnosti  

Partneri u projektu i-Portunus Houses objavili su upitnik o mobilnosti u kulturnom sektoru.

Rok: 15. prosinca 2021.

Upitnik o mobilnosti  

U cilju dobivanja ravnomjernije geografske zastupljenosti podataka, kao i postizanja veće raznolikosti subjekata po statusu i području djelovanja, vrijeme za ispunjavanje upitnika produljeno je do 15. prosinca 2021.

Projekt i-Portunus Houses implementira, ispred Europske komisije, konzorcij koji čine Europska kulturna zaklada kao koordinator te MitOst i Zaklada "Kultura nova". Posvećen je ispitivanju i analizi različitih transnacionalnih grant shema za mobilnost u kulturnom sektoru. Jedna od ključnih komponenti ovog projekta je i istraživanje o mobilnosti u kulturnom sektoru. Dio tog istraživanja je upitnik koji se bavi trenutnim stanjem i budućim prilikama za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca te njihovih lokalnih hostova (organizacija ili pojedinaca).

Upitnik je namijenjen lokalnim hostovima te umjetnicima i kulturnim profesionalcima iz svih područja kulture i umjetnosti iz 40 zemalja Kreativne Europe te Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se dobio što širi uvid u njihove potrebe, iskustva, interese, motivacije i prioritete vezane uz transnacionalnu mobilnost.

Upitniku možete pristupiti putem dviju poveznica:

Svi sudionici se pozivaju da pristupe popunjavanju onog upitnika koji najviše odgovara njihovom statusu i radu.

Upitnik je na engleskom jeziku, a za njegovo ispunjavanje je u prosjeku potrebno izdvojiti 20 minuta.

Rezultati upitnika bit će javno dostupni na mrežnim stranicama projekta u 2022. godini.

Pored istraživanja o mobilnosti, projekt i-Portunus Houses uključuje i dodjelu sredstava lokalnim hostovima (organizacije ili pojedinci) za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca. Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je od 21. svibnja do 30. lipnja 2021., a više informacija o načinima prijave i potporama dostupno je na mrežnim stranicama projekta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type