Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Novi modeli upravljanja kulturnim resursima

Seminar "Novi modeli upravljanja kulturnim resursima" Zaklada je organizirala u partnerstvu s društvom Rijeka 2020 i Sveučilištem u Rijeci kao događanje koje prethodi međunarodnoj i interdisciplinarnoj konferenciji "Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. Uradimo zajedno.". Seminar je bio namijenjen predstavnicima organizacija civilnog društva koji su angažirani u postojećim ili nastajućim društveno-kulturnim centrima utemeljenim na modelima sudioničkog upravljanja i nekom obliku javno-civilnog partnerstva u svim dijelovima Republike Hrvatske te profesionalcima u kulturi i svima onima koji su angažirani u razvijanju novih modela upravljanja kulturnim resursima u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Svrha seminara je doprinijeti podizanju kapaciteta angažiranih u kulturi vezano za različite aspekte prenamjene i mehanizme sudioničkog upravljanja javnim prostorima za kulturu. Program je obuhvatio širok raspon tema relevantnih za upravljanje kulturnim resursima, od razvoja lokalnih kulturnih politika, organizacijskih i upravljačkih modela, koncepta sudioničkog upravljanja i javno-civilnog partnerstva, nove generacije kulturnih prostora u Europi, inovativnih modela održivosti do praktičnih vježbi vezanih za zagovaranje, uspostavu i održivi razvoj novih modela upravljanja kulturnim resursima. Seminar je održan od 19. do 21. studenog 2017. godine.

U programu seminara sudjelovali su domaći i inozemni treneri / stručnjaci za različite aspekte upravljanja kulturnim resursima - Igor Bajok, Frank Fischer, Ian King, Jasmina Lažnjak, Justin O'Connor, Levente Polyák, Annick Schramme, Ana Žuvela.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type