Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Poslovanje i računovodstvo neprofitnih organizacija

Svrha radionice je rad na izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva kroz stjecanje vještina koje sudionici mogu primijeniti u financijskom upravljanju i administriranju svojih organizacija. Radionica obuhvaća usvajanje osnovnih znanja i vještina iz dvaju područja – Poslovanja neprofitnih organizacija i Računovodstva neprofitnih organizacija, u okviru kojih se sudionici upoznaju s općim poslovanjem neprofitnih organizacija, evidentiranjem poslovnih događaja odnosno vođenjem poslovnih knjiga, primjenom raznovrsnih propisa iz područja financija i računovodstva relevantnih za poslovanje neprofitnih organizacija. Sudionici također usvajaju praktična znanja iz sustava rada neprofitnih organizacija s naglaskom na posebnosti u odnosu na način stjecanja i priznavanja prihoda, kao i nastanak troškova.

Voditelji radionice održane od 1. do 5. listopada 2018. godine: Mirela Glavota, Hrvoje Čukelj, Mladenka Karačić, Katarina Horvat Jurjec, Nikolina Bačurina, Slavka Malenica, Maja Živanović, Ivana Jakir Bajo i Ksenija Kramar, stručni tim Centra za poreze, računovodstvo i reviziju – Ustanove za obrazovanje odraslih, koji ima višegodišnje teoretsko i praktično iskustvo u izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i rada s neprofitnim organizacijama te suradnje s nadležnim institucijama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type