Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Pristupi planiranju razvoja publike

Svrha ovog edukacijskog programa je rad na razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva koje djeluju u suvremenoj kulturi i umjetnosti za provedbu organizacijske transformacije u području sudjelovanja u kulturi. Polaznicima radionice pružaju se znanja i vještine potrebne za razvijanje strategija, pristupa i metoda usmjerenih na razvoj publike koje sudionici mogu primijeniti u svojim organizacijama i na taj način odgovoriti na zahtjeve za otvaranjem organizacija i njihovog kulturno-umjetničkog programa prema publici, kao i za osiguravanjem punog pristupa kulturi te veće dostupnosti kulturnih sadržaja što širem krugu korisnika i što većem broju različitih društvenih grupa. Primjenom stečenih znanja organizacije mogu unaprijediti pristupe razvoju publike te testirati nove metode u načinima pristupanja i privlačenja publike ali i razvijanja odnosa s publikom.

Radionicu održanu u dva izdanja 2021. godine (7. i 21. travnja te 12. i 19. svibnja;  4. i 18. svibnja te 8. i 15. lipnja) u okviru projekta ADESTE+ vodio je Odjel za istraživanje i razvoj Zaklade "Kultura nova" u suradnji s Darkom Lukićem, stručnjakom za razvoj publike, kao i voditeljicom Odjela za razvoj publike pri riječkom HNK Ivan pl. Zajc, umjetničkim partnerom u projektu ADESTE+.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type