Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Rad u organizacijama civilnog društva u kulturi

Seminar se bavi problematiziranjem rada i radnih uvjeta u suvremenoj kulturi i umjetnosti s posebnim naglaskom na radnopravnu dimenziju atipičnih oblika i karakteristika zaposlenosti u sektoru kao što su neplaćeni izvanredni oblici rada i bolovanja, financijska potkapacitiranost organizacija i pokrivanje plaća iz više izvora, nefiksirano radno vrijeme i rad za vrijeme vikenda, blagdana i godišnjih odmora i sl. Zaklada je seminar osmislila u suradnji s Mariom Kikašem, a program je bio namijenjen predstavnicima organizacija civilnoga društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti, ali i svim drugim (samo)zaposlenima i angažiranima u području kulture koji su zainteresirani za temu rada. Seminar je održan 13. listopada 2017. godine.

Predavači i sudionici: dr.sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade ''Kultura nova''; Mario Kikaš, urednik časopisa "RAD"; doc.dr.sc. Valerija Barada, Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru; dr.sc. Jaka Primorac, znanstvena suradnica na Odjelu za kulturu i komunikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO); dr.sc.Edgar Buršić, postdoktorand na Odjelu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta u Puli; dip.iur. Krešimir Rožman, urednik časopisa "Radno pravo"; dipl.iur. Mirna Matković, pravnica u DK Gavella s višegodišnjim iskustvom rada u sindikatu; doc.dr.sc. Teo Matković, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Gijsbert van Liemt, nezavisni istraživač i autor studije "Employment relationships in arts and culture"; Andrijana Parić, konzultantica u tvrtki Razbor.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type