Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP1b1

Kino klub Split

Redovni program Kino kluba Split

Prema unutarnjem ustroju, klub se trenutno dijeli na primarne djelatnosti (obrazovne i stvaralačke, administrativne i promotivne) te sekundarne djelatnosti (briga o arhivskim materijalima i njihova prezentacija).  Klupske aktivnosti korespondiraju s usmjerenim potrebama članova i zajednice u cjelini. Klub ima mnoge mogućnosti kao interaktivna multidisciplinarna platforma i njegov potencijal malog audiovizualnog centra za edukaciju, stvaralaštvo, istraživanje, umrežavanje i razvoj je izniman. Obrazovne djelatnosti obuhvaćaju projekcije, predavanja, autorske večeri i početničke radionice, stvaralačke djelatnosti uključuju produkciju filmova i specijalizirane radionice, a briga o arhivskim materijalima odnosi se na telekiniranje, digitalizaciju i restauraciju arhive.  

Udruga Ri Rock

Music Box - centar alternativnog kulturnog glazbenog stvaralaštva za mlade

MusicBox predstavlja adekvatno opremljen prostor za svirku i probe demo glazbenih sastava, a time i mjesto glazbenog izražavanja s naglaskom na rokerski prizvuk, u kojem je moguće učiti te usavršavati svoje postojeće znanje i vještine i time kvalitetno upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Također se provode neformalni edukativni programi kojima se putem besplatnih glazbenih radionica, tematskih tribina te brojnih glazbenih predavanja i savjetovanja nastoji utjecati na jači aktivizam mladih i razvitak njihovih potencijala kroz glazbeni izričaj i volonterstvo. Osim samih programa, Udruga pruža prostor za integraciju i svakodnevni aktivizam mladih glazbenika i volontera. 

Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture - Radiona

Radiona.org - Otvoreni prostori djelovanja

Radiona.org kroz svoje djelovanje od 2011. godine sudjeluje u kreiranju na područjima aktivnog spajanja umjetnosti i tehnologije kroz edukativne, inkluzivne i participativne prakse, posebice u domeni produkcije umjetničkih radova za intermedijske, novomedijske i digitalne umjetnosti. Djelujući kroz svoj edukativni program, izložbene i izvedbene aktivnosti kroz cijeli niz sekcija, lab strateški nastoji stvarati nova polja dugoročnog djelovanja. S vremenom pokazala se potreba za stvaranjem vlastitog prostora zbog velikog broja aktivnosti i polaznika edukacije te posebice zbog velikog broja trenutnih i budućih rastućih suradnji s domaćim i međunarodnim organizacijama i institucijama u područjima suvremene umjetnosti. Zbog želje za pružanjem kvalitetnijeg okruženja za rad, te nemogućnosti da u trenutnom prostoru realizira programe, Radiona ujedno time želi riješiti i problem troškova smještaja gostiju koji dolaze u sklopu programa međunarodnih radionica, nudeći im posebnu prostoriju za boravak, dok bi s druge strane osiguravao lab i kao rezidencijalni prostor za gostujuće umjetnike. Radiona u iduće tri godine sudjeluje u Erasmus+ programu s nizom europskih institucija u područjima znanosti i inovacija te renomiranih europskih muzeja, Metropolitan muzejom iz New Yorka i stručnjacima iz područja inovativnih pristupa muzejima i umjetnosti kroz program The Creative Museums, stoga postoji opravdana potreba za pouzdanim i sigurnim prostorom za edukativne i produkcijske aktivnosti laba.

Udruga Oppidum

Media Lab Oppidum

Prvi medijski laboratorij u Požeško-slavonskoj županiji i drugi u cijeloj Slavoniji i Baranji omogućit će fotografima, slikarima, kiparima, 3D dizajnerima, programerima, predavačima, književnicima i drugima umjetnički prostor za djelovanje te će promicati razne oblike umjetnosti u ruralnom području u kojemu djeluje. Media Lab Oppidum smješta se u Požegu, grad koji je administrativno središte županije i mjesto u kojemu su sve srednje škole, u kojemu se obično organiziraju kulturna događanja i u kojemu umjetnici stvaraju i izlažu svoje radove. Kroz provedbu programa planiranih u Media Labu Oppidum bit će angažirani vodeći stručnjaci iz Slavonije i Baranje kao predavači i edukatori, a u prostor će biti pozvani i članovi neformalne skupine POžART (slikari i kipari) i članovi Fotokluba Oppidum.

fotum samobor

Program od osam izložbi fotografske umjetnosti

U 2015. godini FOTUM SAMOBOR u prostoru Foto Galerije Lang u Samoboru namjerava prirediti osam izložbi umjetničke fotografije. Kao korespondent za Hrvatsku, tijekom 2013/2014. i 2015. također se surađuje na izradi Europskog Leksikona prilogom o hrvatskoj fotografiji za razdoblje od 1970. do danas. Program nastoji jednako vrijedno promovirati zapostavljene ili manje poznate vrijednosti moderne fotografije u Hrvatskoj, a istodobno pruža mogućnost afirmacije novoj generaciji umjetničkih fotografa. Jednaka pažnja se posvećuje međunarodnoj suradnji s posebnom naglaskom na regiju u cjelini.  

Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Inkubator

Godišnji ciklus izložbi u Umjetničkom Inkubatoru

Godišnji ciklus izložbi u Umjetničkom Inkubatoru čini niz izložbenih projekata mladih umjetnika i umjetnica, a uključuje sljedeće aktivnosti: stručni izbor izlagača/izlagačica; izradu godišnjega plana izložbi s ciljem zastupljenosti različitih umjetničkih medija; planiranje i stručnu produkciju svakog izložbenog projekta i njegovih sastavnih dijelova, kao i popratnih kustoskih aktivnosti; planiranje i realizaciju medijske popraćenosti svake od izložbi. Ciklus uključuje 9 autorskih izložbi, svaka u trajanju od 3 tjedna, a poneke će uključivati i razgovor s umjetnikom/umjetnicom. Umjetnički Inkubator već treću godinu za redom sustavno održava program svojega godišnjeg ciklusa autorskih izložbi, a koji za svoj cilj ima pružiti mjesto afirmacije i daljnjeg stjecanja stručnih i praktičnih znanja mladim generacijama umjetnika i umjetnica. Ovaj program mladim umjetnicima omogućuje izlaganje vlastitih djela te podupire njihovo predstavljanje javnosti, proširujući i usavršavajući njihovo profesionalno iskustvo i vještine. Dodatan je cilj domaćoj javnosti predstaviti kanal suvremene kulturno-umjetničke produkcije koja medijski i žanrovski ne poznaje granice, koja je otvorena svakom tipu umjetničkoga izraza i dijaloga te koja im na taj način približava suvremenu umjetnost. Umjetnički inkubator svojim programom, naposljetku, nastoji stvoriti novu publiku i konzumente suvremenoga umjetničkog stvaralaštva te, kao jedan od dugoročnih ciljeva, kroz intenziviranje međunarodnih suradnji nastoji domaću sredinu umrežiti u međunarodno polje kulturno-umjetničkih produkcija.

Kulturno prosvjetno društvo "SLOGA" Pakrac

Otvorena vrata

Tijekom 2015. godine organizirat će se i provoditi redovan rad s djecom i mladima u izvannastavnim aktivnostima: moderni ples - kroz tri dobne sekcije, glumu - kroz dvije sekcije, sviranje glazbenih instrumenata (gitara) i pjevanje - ženska pjevačka skupina te kino i informatički klub. Redovan rad podrazumijeva po dvije probe tjedno u trajanju od 1 sata. U Pakracu smo jedino društvo koje raspolaže  prostorom za kulturno prosvjetne sadržaje. U vrijeme "narodnjaka" i poprilične otuđenosti jedini pružamo alternativu mladima, bandovima i skupinama da pronađu, bez naknade, prostor za rad i razvijanje svoje kreativnosti pri čemu pomažemo svojim znanjem i vještinama sukladno afinitetima. Jedino smo kino u Požeško-slavonskoj županiji i nastojimo svaki dan učiniti život u provinciji ljepšim i bogatijim, po sadržaju i kvaliteti rame uz rame s većim gradovima nudeći raznolike mogućnosti za rad u razvoju suvremene umjetnosti. Organiziramo kulturno umjetničke programe, gostovanja, surađujemo s brojnim udrugama: od baštinskih do sportskih u realizaciji svojih ciljeva. Preuzimamo rizik neuspjeha na uštrb kvalitete i djelujemo uglavnom na područjima glazbe (pjevanje, sviranje, pjevačka skupina, organiziranje koncerata uz predstavljanje određene vrste glazbe - EDU), likovne umjetnosti (radionice, vježbaonice, izložbe, kolonija), kazališta, književnosti, plesne umjetnosti. U svom studiju snimamo glazbu, recitale te kroz literarnu sekciju novine za slijepe. Svaki naš projekt je kreiran za naše građane, od priprema državne mature i matematičkih radionica, do tečaja klasičnih plesova i zajedničkog kreiranja kino programa. 

Udruga Nomad

Menadžment za umjetnike

Nomad je zamišljen i djeluje kao platforma za razvoj, organizaciju, produkciju i promociju kulturnih projekata, događaja i izložbi u kontekstu vizualnih umjetnosti koje odlikuje izvrsnost, održivost i sustavno provođenje marketinških aktivnosti. 
Glavne programske aktivnosti usmjerene su na stvaranje optimalnih produkcijskih i razvojnih uvjeta za mlade generacije umjetnika kroz pružanje kontinuirane stručne i logističke potpore. Kao jedina organizacija te vrste u zemlji udruga ispituje aktualne izazove u umjetničkim praksama i istražuje strategije skrbi u sve nesigurnijim uvjetima života i rada umjetnika kako bi im omogućila kvalitetan početak te učinkovit i ugodniji razvoj karijere. 
Četiri su temeljne okosnice programa: 
1. Stvaranje infrastrukture za ugovaranje, produkciju i promociju izložbi hrvatskih umjetnika u zemlji i inozemstvu; 
2. Integrirano educiranje umjetnika u svrhu postizanja održivog razvoja karijere; 
3. Sustavno informiranje i osiguravanje podrške u prijavi umjetnika na rezidencije i natječaje, 
4. Umrežavanje stručnjaka u kulturi s naglaskom na medijatorskim aktivnostima čiji je dugoročni cilj stvaranje institucionalne potpore mladim umjetnicima. 
Svi članovi udruge njeni su aktivni sudionici koji surađuju međusobno na principu horizontalne hijerarhije promovirajući tako snažan osjećaj za prava i odgovornosti svih pojedinaca uključenih u projekte.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type