Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Rezultati 1. kruga selekcije PP2020 - rok 13. 11. 2019.

Zaklada "Kultura nova" je 19. prosinca 2019. objavila rezultate prvog kruga selekcije Programa podrške 2020 s rokom prijave 13. 11. 2019.

Javni poziv za sudjelovanje u obrazovnom programu "Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta 2020. / 2021." u programskom području Podrška za profesionalno usavršavanje za upravljanje u kulturi u okviru Programa podrške 2020 s rokom prijave 13. 11. 2019. koji Zaklada "Kultura nova" provodi u suradnji s udrugom Marcel Hicter iz Bruxellesa (Belgija) bio je otvoren za prijave organizacija civilnog društva (udruge i umjetničke organizacije) na području suvremene kulture i umjetnosti.

Povjerenstvo za procjenu kvalitete prijava donijelo je Prijedlog o izboru kandidata za prijavu na obrazovni program "Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta 2020. / 2021.", koji je Upravni odbor prihvatio te su time za prijavu na obrazovni program predložena 3 predstavnika organizacija. Odabir do najviše 2 polaznika obrazovnog programa vrši udruga Marcel Hicter na temelju prijava predloženih kandidata na taj obrazovni program nakon čega Zaklada donosi odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za sudjelovanje u obrazovnom programu "Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta 2020. / 2021.".

Na Program podrške 2020 s rokom prijave 13. 11. 2019. pristiglo je sveukupno 8 prijava. Sve pristigle prijave zadovoljile su formalne uvjete te su upućene na procjenjivanje na temelju kriterija za dodjelu sredstava imenovanom nezavisnom stručnom tijelu – Povjerenstvu za procjenu kvalitete prijava, čija će imena članova biti objavljena nakon završetka cjelokupnog postupka dodjele bespovratnih sredstava.

U skladu s člankom 13. stavkom 2. Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade "Kultura nova" članovi Povjerenstva su na temelju kriterija za dodjelu sredstava, propisanih u Vodiču za prijavu, procijenili kvalitetu prijava. Povjerenstvo je kvalitetu prijava procjenjivalo na temelju kriterija u skupini Prihvatljivost prijavljenoga projekta i u skupini Kriteriji kvalitete, bodovi u 2. skupini automatski su se dodjeljivali na temelju odgovora u e-prijavnici, dok su se bodovi u 4. skupini kriterija dodjeljivali na temelju vrednovanja administrativne kvalitete provedbe. Na temelju 4. skupine kriterija bile su vrednovane samo one organizacije kojima su bila odobrena bespovratna sredstva za provedbu programa/projekata tijekom 2018. godine.

Sveukupno su za prijavu na obrazovni program predložena 3 predstavnika organizacija, odnosno 3 prijave što čini 38 % od ukupnog broja prijava pristiglih na Program podrške 2020 s rokom prijave 13. 11. 2019.

Pregled rezultata prvog kruga selekcije:

Programsko područje 8: Podrška za profesionalno usavršavanje za upravljanje u kulturi – predložena su 3 predstavnika od 3 organizacije za prijavu na obrazovni program

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type