Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Križana Brkić (2016.-2018.)

Križana Brkić, po zanimanju profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika i književnosti, posljednjih 12 godina se profesionalno bavi međunarodnom kulturnom suradnjom te programima i fondovima Europske unije u području kulture i obrazovanja. Radila je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova od 2004. do 2009. na poslovima međunarodne promidžbe hrvatske kulture, nakon čega je od 2009. do 2012. radila u Ministarstvu kulture u Odjelu za kulturnu kontaktnu točku za program EU Kultura 2007-2013. u ulozi pružanja tehničke pomoći prijaviteljima projekata na program Kultura 2007-2013. Sudjelovala je u edukaciji kulturnog sektora i jedinica lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj u području razvoja projekata, sufinanciranja projekata i europskih programa i fondova otvorenih za kulturu. Od 2012. se kao neovisni stručnjak bavi savjetovanjem javnih ustanova u kulturi i nezavisnih kulturnih organizacija, jedinica lokalne samouprave i obrazovnih ustanova u području financiranja projekata iz europskih i drugih međunarodnih izvora, edukacijom i prijavom projekata na različite međunarodne natječaje u području kulture i obrazovanja. Kao vanjski suradnik surađuje s Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu, Specijalističkim studijem "Prilagodba EU: upravljanje projektima i korištenje programa i fondova EU" te Akademijom dramskih umjetnosti u Zagrebu - Studijem produkcije. Članica je tima za mapiranje i pripremu strateškog okvira za privlačenje sredstava financiranja pojedinačnih projekata u sklopu programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 te suradnica pojedinačnih kulturnih organizacija u Gradu Rijeci za prijavu projekata na program Europske unije Creative Europe.
Križana Brkić bila je članica drugog saziva Upravnog odbora Zaklade te zamjenica predsjednice Upravnog odbora od lipnja 2016. do prosinca 2018. kada je službeno podnijela ostavku na dužnost nakon čega ju je na osobni zahtjev Vlada RH razriješila dužnosti na sjednici održanoj 14. veljače 2019. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type