Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

EIT pozivi za financiranje

EIT Culture & Creativity objavila je pozive za projekte u područjima obrazovanja, inovacija, stvaranja i društva na koje se mogu javiti OCD-i.

Rok: 31. svibnja 2023.

Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT – European Institute of Innovation and Technology) pokrenuo je inicijativu EIT Culture & Creativity kako bi kroz okupljanje zajednice, prikupljanje znanja i razvoj inovacija jačala i transformirala kulturne i kreativne industrije (KKI) u Europi. Inicijativa također povezuje kreativce i organizacije s najvećom europskom inovacijskom mrežom. EIT će provoditi deset akcijskih programa kroz pet strateških ciljeva u sljedećim područjima: obrazovanje, inovacije, stvaranje, društvo i sistemi.

  • Javni pozivi

Ove godine inicijativa je objavila pet javnih poziva za prijavu projekata u 4 programska područja na koje se mogu prijaviti i organizacije civilnog društva.

U programskom području Obrazovanje objavljena su 2 poziva: 1) Talent Scaler te 2) Skills Fitter. Prvi poziv podržava nadogradnju postojećih i razvoj novih diplomskih programa koji su kros- i transdisciplinarni, s naglaskom na poduzetništvo, inovacije, kreativnost i održivost, dok je cilj drugog poziva podržati razvoj novih cjeloživotnih obrazovnih programa usmjerenih na razvoj znanja i vještina profesionalaca i praktičara u KKI.

Programsko područje Inovacije donosi poziv Breakthrough Lab koji podržava inovacije temeljene na kreativnim rješenjima globalnih izazova s kojima se susreću KKI akteri, a primarno je usmjeren na arhitekturu, audio-vizualnu proizvodnju, kulturnu baštinu, dizajn, modu i proizvodnju tekstila.

U programskom području Stvaranje objavljen je poziv Venture Factory usmjeren na podršku stvaranju i razvoju održivih profitnih i neprofitnih KKI poslovnih poduhvata.

Peti poziv Community Catalyser objavljen je u okviru programskog područja Društvo, a pruža podršku programima KKI koji se bave osnaživanjem društvenih inovacija za lokalne izazove povezane s trostrukom tranzicijom.

Detaljne informacije o otvorenim pozivima dostupne su na službenim stranicama inicijative i moguće im je pristupiti ovdje.

Rok za prijavu na svih pet poziva je 31. svibnja 2023. godine (16:00 sati).

  • Anketa

EIT Inicijativa je također objavila i anketni upitnik s ciljem mapiranja potreba KKI u Europi. Na taj se način namjeravaju prikupiti informacije o tome kako kulturni i kreativni sektor djeluje na društvenu koheziju, lokalni razvoj i doprinosi raznolikosti. Cilj ankete jest prikupiti uvide i steći bolje razumijevanje sektora u svrhu oblikovanja budućih akcijskih programa, projekata i financijskih programa potpore u skladu s potrebama aktera te u cilju doprinosa razvoju uključivih društava.

Anketa je otvorena do 15. svibnja 2023., a moguće joj je pristupiti na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type