Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Europska inicijativa za potporu kulturi u krizi COVID-19 

Mreža Culture Action Europe poziva zainteresirane građane da svojim potpisom podrže inicijativu za potporu sektoru kulture tijekom COVID-19 pandemije.

Kriza izazvana pandemijom COVID-19 pogodila je i cijeli kulturni i kreativni sektor, čija se uloga još jedanput pokazala od temeljne važnosti u društvu. Slijedom teških ekonomskih posljedica na kulturni i kreativni sektor, dio zastupnika Europskog parlamenta iz redova Zelenih/Europskog slobodnog saveza pokrenuo je inicijativu uputivši otvoreno pismo Europskoj komisiji i državama članicama Europske unije u kojemu zahtijevaju potporu pogođenom sektoru, s naglaskom na kulturne radnike i manje organizacije civilnog društva čiji su programi otkazani u narednom razdoblju. U otvorenom pismu zahtijeva se osiguravanje uvjeta rada i financijske potpore kulturnim radnicima, samostalnim umjetnicima te svima uključenima u kulturni i kreativni sektor.

Međunarodna mreža CAE uključila se u inicijativu te putem svojih službenih mrežnih stranica pozvala sve zainteresirane građane da svojim potpisom otvorenog pisma pruže potporu kulturnom i kreativnom sektoru koji u trenutnim uvjetima predstavlja jedan od važnijih načina psihološkog nošenja s krizom izazvanom pandemijom COVID-19.

Pismo možete pročitati ovdje te ga potpisati putem sljedeće poveznice.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type